perjantai 8. syyskuuta 2017

Elokuun Lahtireissu (Samalla kertaa kohteena Kouvola)

Kaavailin elokuun alkuun, että haluan päästä käymään Lahdessa. Silloin oli tiedossa rakkaan kummipoikani 1v. synttärit! Suunnittelimme tähän samaan, että haluamme päästä käymään Huutokauppa Keisarilla sekä isovanhempieni luona Kouvolassa.

Nyt kun meillä on oma auto, niin päädyimme tekemään reissun sillä. Aikaisemmin olemme kulkeneet bussilla, joka on kyllä leppoisaa matkustamista. Tuleepahan ajokokemusta samalla kertaa, ja kun kaavailussa on muitakin reissuja, niin taittuu kaikki omalla autolla. 


 

Matka sujui oikein hienosti. Pidimme pari pysähdystä huolto-aseman pihassa. Nautiskeltiin termarikahvit kun oli Tumppi mukana niin ei viitsinyt jättää sitä yksin. Autoonhan ei kesällä saa koskaan jättää koiraa. Lämpötilat nousevat huimiin lukemiin hyvin äkkiä, eikä raollaan oleva ikkuna tähän auta. Tietysti koiran voi laittaa kaupan kulmalle kiinni, mutta meillä se ei onnistu. Tumppi haukkuu niin älyttömästi kiinni ollessaan. Samalla kun pysähtyy niin on hyvä hieman jalotella ja vetristää kroppaa. Tumppi oli kiinnostunut uusista hajuista ja maisemista. Väsynyt matkalainen :)Onneksi meitä oli kaksi. Kaksi kuskia. Itsellä huomasin, että toinen polvi ärtyi ajamisesta sen verran, etten kyennyt itse kunnolla ajamaan. Hyvä siinä kohtaan vaihtaa toinen kuskiksi. Taittuu muut reissut paremmin kun ei riko heti kroppaansa. Tottumaton kun on. Mutta ainahan pidemmillä matkoilla on hyvä jos saa kaksi kuskia, on vireystasot kohdallaan kun toinen saa lepuuttaa aina välillä. Turvallisuus on tärkein osa autoilua.
 Lahdessa tuli vietettyä aikaa äidin ja kavereiden kanssa. Kävin äidin kanssa ulkoilemassa Vesijärven rantaa pitkin. Oli kyllä kesäinen ja lämmin sää. Silloin ei onneksi satanut vettä, vaikka muutoin näytti sää kyllä hurjalta. Vielä aurinko jaksoi lämmittää ja oli rentouttavaa lenkkeillä. Iltasella oli kyllä todella kaunista.
Kirjottelinkin Huutokauppa Keisarin reissusta jo toisessa postauksessa :) Pääset siihen tekstiin tutustumaan alla olevasta linkistä;

"Käynti Huutokauppa Keisarilla"Koostan tähän loppupätkään synttärikuulumiset sekä Kouvolan reissun.

Oli ihana päästä käymään rakkaan kummipoikani synttäreillä. Aika on vierähtänyt äkkiä ja jo vuosi tuli pojalla täyteen. Ihanasti ja kauniisti oli kaikki laitettu. Hieno kakku oli jälleen kuten näkyi myös kastejuhlassa. (Käy lukemassa aikasempi postaus, johon sisällytin ristiäistunnelmaa; postaus "Syyskuun kuulumisia" )

Paljon löytyi myös muita herkkuja joita tuli vähän kaikkia maisteltua. Kummipoika oli reippaana juhlissa vaikka välillä täytyi väli-itkut tirauttaa. Hyvin kaikki kuitenkin sujui. Jännittävää varmasti kun on paljon ihmisiä samalla kertaa. Mukava oli päästä tutustumaan myös muihin kummipojan sukulaisiin. Jäi kyllä todella hyvä fiilis juhlista. 


Oma tekemä synttärikortti :)
 
Kiitos suuresti juhlan järjestäjille ja Onnea koko perheelle! <3 :)


Lähdimme seuraavassa hetkessä taittamaan matkaa Kouvolaan. Minulla asuu isovanhemmat Kouvolassa, ja siellä on tullut vietettyä aikaa ihan lapsesta asti. Koko matkan satoi kaatamalla vettä. Ajaminen oli todella raskasta kun täytyi ajaa tarkasti ettei vahingossa ajaudu vesiliirtoon. Matka taittui onneksi hyvin ilman suurempia haasteita. Ensiksi kävimme toisen mummoni luona (isän puolelta). Hän on halunnut aina, että häntä kutsutaan mammaksi. Aika sujui rattosasti Mamman luona ja loppuun söimmekin meille perinteiset Kingis -puikot. Kylläpä tulvi lapsuus muistoja mieleen.

Siitä jatkoimme matkaa äidin puoleisen mummon ja papan luokse. Heillä on nyt ollut vuoden verran siirtolapuutarha. Oli hienoa päästä siellä käymään.

 
Paikkana tämä oli kyllä todella upea. Ihanasti naapureita ja kauniita mökkejä. Pieniä omakotitaloja. Mummoni oli laittanut pihan kauniiksi ja kukat kukkivat parhaimmillaan. Vähän haastava kesä ollut, kun vettä on satanut niin paljon. Kaikkialla muualla, paitsi Turussa. Sattuipa meille loistava kesä :D
No joo palataanpa aiheeseen.
Istuimme sisätiloissa kun taivaalta päätti tulla kunnon vesiryöppy. Tunnelma oli kuitenkin mukava ja saimme perinteisesti mummon laittamaa hyvää ruokaa. Salaatissa oli oman kasvimaan antimia. Kyllä oli hyvää! Kahviteltiin ja herkuteltiin siinä samalla. Veljeni ja puolisoni otti pari erää shakkia papan kanssa. Hyvä se on pelailla niin vähän aktivoi muistia.

Mielestäni oli kerrassaan onnistunut kokonaisuus Kouvolassa. Siinä välissä kävimme haudoilla muistelemassa edesmennyttä <3

Näiden tapahtumarikkaiden päivien jälkeen oli ihana päästä palaamaan kotiin tänne Turkuun. Tumppikin oli siitä varmasti samaa mieltä. Meidän reissukoira :)
TerkuinHanna ja Tumppi 
Seuraa myös;

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Instagram @hannahtuulia

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)