torstai 31. elokuuta 2017

Heinäkuun kuulumiset osa 2. (Retket Turussa)

Nyt kun vietetään elokuun viimeistä päivää niin haluan hetkeksi palata vielä heinäkuun tunnelmien puolelle. Sen jälkeen on hyvä lähteä kertomaan meidän Lahti-reissusta enemmän ja fiilistellä tulevaa syksyä :) 

Heinäkuun kuulumisista kirjoitin jo aikaisemman postauksen. Pääset siihen tutustumaan alla olevan linkin kautta :)

Heinäkuun kuulumisia osa 1.  

Heinäkuun puolessa välissä sattui sellainen, että Tumpille iski voimakas kiputila. Herra ei pystynyt laskemaan painoa ollenkaan toisen takajalan varaan. Kivut olivat selvästi kovat. Säikähdin tietysti tätä, kun yht'äkkiä iski. Olimme aikaisemmin saaneet eläinlääkäriltä kipulääkkeitä nivelrikon hoitoon. Yhdessä vaiheessa oli tällaista ontumista johon silloin tarvittiin kipulääkekuuri. Nyt kun ollaan asuttu rivitalossa, niin kivut olivat kadonneet. Nyt ne palasivat. Hämmentävää. Annoimme ensiapuna pienen annoksen kipulääkettä. Ja varasin suoraan ajan eläinlääkärille heti seuraavaksi päiväksi.

Eläinlääkäri tutki ja epäili takajalassa olevan nivelrikkoa. Tietystikkään Tumppi ei enää ontunut kun pääsimme lääkärille. Varmaan kipulääke vaikutti ettei ollut enää kipuja. Eläinlääkäri ehdotti, että jos samalla tehtäisiin se hampaan poisto. Tumpilla oli yksi etuhammas lohjennut pienesti niin se olisi hyvä saada poistetuksi. Samalla eläinlääkäri voisi levossa tutkia paremmin Tumpin tassua ja polvea, että mikä vika voisi olla. Tumppi on niin hyvässä kunnossa, ettei nukutukselle ollut suurta riskiä. Sydän ja kaikki toimivat todella hyvin. Jännitti silti jättää Tumppi sinne hoidettavaksi. Hieman olin siitä järkyttynyt ja kyynel vierähti autossa. Kyllähän sitä väkisinkin miettii, että mikä kerta on se viimeinen kerta. Nyt kun on enemmän ikää mittarissa niin aina välillä mieleen hiipii se ajatus ja pelko. Turhahan sitä on etukäteen miettiä, ei elämästä voi tietää. Jokainen hetki on arvokasta.

Toimenpide sujui hyvin. Hammas saatiin helposti poistettua eikä jalassa ollut suurempaa vikaa. Nivelrikkoa epäiltiin ja täytyy kokeilla kipulääkekuurilla meneekö kivut ohitse. Saatiin hakea Tumppi nukutuksen jälkeen. Voi kuinka se katsoi meitä ollessaan häkissä heräilemässä. Katse oli niin kaunis ja rakastava. Saimme viedä Tumpin kotiin lepäilemään. Olihan herra koko illan ihan pöhkönä, katse oli kyllä outo ja hämmentynyt. Mutta tiesin että kunnon lepo tekee terää. Seuraavana päivänä Tumppi olikin oma iloinen itsensä <3

Heinäkuun loppupuolella tuli minun pikkuveljeni käymään. Hänen kanssaan touhusimme kaikkea; grillailimme ja nautimme kesästä. Kävimme Luolavuorella etsimässä oikeaa luolaa! Löysimmekin sen jopa, oli kyllä syvä ja ahdas. Tumppi jäi hämmentyneenä alas odottamaan kun puolisoni kiipesi katsomaan luolaa. 


 

Iltasella lähdimme pelaamaan kolmea lajia; koripalloa, tennistä ja sulkapalloa. Tämä triplalaji -ajatus tuntui hyvältä. Meitä oli kuitenkin se kolme pelaamassa niin yksi sai aina lepuuttaa hetken. Koripallo on kyllä hauskaa ja tehokasta, sulkapallo taas lepposampaa. Innostuin tenniksestä ihan älyttömästi. En ole aikaisemmin pelannut kyseistä lajia, ja alkuunhan se on opettelua. Mutta niin mukavaa, tehokasta ja hauskaa! Kävin vielä seuraavana päivänä pelaamassa pikkuveljeni kanssa. Käsi oli jo hieman kipeähkö tottumattomuuttaan. Mutta oli kyllä niin huippua! Ehdoton uusi suosikkilajini. 


 

Loppuviikosta iskä ja isoveljeni tulivat meille myös käymään. Grillailtiin jälleen (tähän kesään on kyllä mahtunut grillailua). Päädyimme käymään Ruissalon lintutornilla. Tumppi lähti sinne mukaan lenkkeilemään. Tämä taitaa olla kyllä enemmänkin näkötorni kuin lintutorni. Korkeutta ainakin riittää, kahteen kerrokseen. Kallio pohjalla tekee myös oman höysteen. Hyrr.. Kyllä jännitti kiivetä mutta pitää vaan tiukasti kiinni niin hyvin menee. Maisemat olivat kyllä upeat! :) Kävimme samalla reissulla katselemassa Ruissalon kallioilta merta. Aina yhtä kaunis ja mahtava meri :)
 
Näihin kuviin ja tunnelmiin!
Terkuin


Hanna ja TumppiSeuraa myös;

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Instagram @hannahtuulia

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)