perjantai 29. syyskuuta 2017

Kaunis ja inspiroiva syksy

Syksyllä herää aina uusi inspiraatio. Nykyään kun on alkanut ottamaan enemmän irti hetkistä niin tuntee saavansa enemmän irti myös syksystä. Läsnäolon voima. Nyt kun olen tietoisesti alkanut liikkumaan rauhallisemmin ja stressiä lievittäen niin kyllä elinvoimakin on lisääntynyt.

Rakastan niin paljon kävellä ja liikkua metsässä. Keväällä ihastelin luonnon heräämistä uuteen ja nyt syksyllä ihastelen luonnon omaa väritaidetta. Ihanan rauhoittavaa on kuunnella lehtien havinaa, ihastella värejä. Nähdä joka kerta metsä erilaisena ja eri näköisenä.  

Parhainta on tietysti yhteiset lenkkihetket rakkaan koirani kanssa. Kuljemme rauhallista tahtia pitkin metsäpolkuja. Tumppi käy välillä nautiskelemassa vielä viimeisistä mustikoista. On se kyllä sellainen herkkusuu! Metsään kun mennään niin aina ekana on mielessä vaan mustikat. Tumppi voisi herkutella siellä vaikka koko päivän. Luonnon omia superfoodeja. 

Ihana metsäpolku. Ja mustikoita syövä koira :D

Matka jatkuu :)

On ollut kyllä todella mahtavan aurinkoinen syksy. Tuntuu, että aurinkoa on nyt riittänyt ja ollut myös lämpimiä syyspäiviä. Lenkkeily on mukavaa myös hieman viileämmässä säässä – kunhan päällä on lämmin huppari ja kaulahuivi. Lapaset täytyi jo kaivaa talvisäilöstä, sormeni ovat vaan niin yliherkät kylmyydelle. Sormet kuivuu ja kohmettuu ihan toden teolla. Metsästä saa niin paljon hyvinvointia. Huomaa kuinka stressitasot laskevat ja mieli rauhoittuu. On vapauttavaa olla vaan hetki. Aistia ja kuunnella metsän eri värejä ja ääniä.

Tuntuu välillä, että lenkkeily on itselle kyllä se ehdoton henkireikä. Kun pääsee ulos raittiiseen ulkoilmaan, niin huomaa kuinka ajatuskin liikkuu paremmin. On paljon vapautuneempi olo, paine ja stressi helpottaa, keho saa hyvinvointia. Nykyisessä suorituskeskeisessä maailmassa on pakkokin löytää itselle ne keinot hallita sitä vallitsevaa stressiä. Itse virityn liiankin helposti stressin tunteeseen, liiallinen kiire ja liian monta asiaa kerralla tekevät olemisesta haastavaa. 

"Joko jatkettais matkaa?" :D
 

Ajoittain ärsyttää se tunne, kun pää on ihan jumissa. Vaikka kuinka yrittäisi ajatella ja olla luova, niin päässä vaan jyllää kaikki ajatukset solmussa. Muisti pätkii, ajatus katkeilee eikä energiatasotkaan ole entisellään. Tähän vallitsevaan, liialliseen stressiin olen halunnut löytää ratkaisun. Tietoisesti rauhoittua. Ettei tarvitse aina suorittaa jotakin. Olen tyytyväinen löydettyäni meditaation, siihen yhdistettynä joogan ja rauhalliset metsälenkit. Ajan myötä haluan uskoa, että pystyn vieläkin paremmin hallitsemaan sitä liiallista kiirettä. Pystyn paremmin ottamaan ja antamaan aikaa itselleni, kuuntelemaan kehoani, olemaan armollisempi.


"Find your balance"


Nyt haluan hetken nauttia kauniista syksystä.Ihanaa syksyn aikaa teille kaikille! Terkuin
Hanna ja Tumppi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)