tiistai 22. elokuuta 2017

Heinäkuun kuulumisia osa 1. (Retket Paraisille, Luolavuoreen, Naantaliin ja Ruissaloon)

Kesä huipentui mukavasti yhteen parhaimmista kesäkuukausista. Heinäkuussa ehti tapahtua niin paljon, hyvä kun pää on pysynyt menossa mukana. Lähden tähän paloittelemaan meidän kesän tunnelmista ja kuulumisista.  

Kesäkuussa ehti myös tapahtumaan kaikenlaista. Pääset siihen tutustumaan oheisen linkin kautta;


Heti Heinäkuun alussa vietimme rakkaan puolisoni synttäreitä. Hänellä oli silloin hieman flunssaa, joten kaavailemani käynti kylpylässä ei ollut nyt ajankohtainen. Mutta hätä ei ollut tämän näköinen; meistä nimittäin tuli kesäkuun puolen välin paikkeilla auton omistajia! Tämä päätös oli kyllä yksi suurimmista; kaikki mahdolliset asiat tuli käytyä läpi pohtien onko kannattavaa, onko järkeä, kuinka pärjätään.. Miten meidän käy. Puntarissa oli myös oma jaksaminen, työmatkat ovat nykyisessä työssä sen verran pitkät että kyllähän se auton kanssa sujuu paljon mukavammin. Oli pakko uskaltaa ja ottaa uusi harppaus elämässä. Kyllähän sitä stressiä ja huolta oli alkuun ihan mielettömästi. Uudet asiat ovat aina uusia ja hetki menee että niistä tulee arkisia. Onneksi kaikki on mennyt suhteellisen hyvin, lukuunottamatta pienehköjä korjailuja (osa ei ihan niin pieniä ollutkaan..), olen kyllä tyytyväinen uskaltauduttuamme hypätä autollisten maailmaan.
Retki Paraisille;

Päädyimme siis tekemään oikein omalla autolla kesäretken Paraisille. Oli mukavaa ajella kauniissa kesäsäässä. Kävimme katsomassa yhtä leirintäaluetta mutta tietystikkin siellä oli ”ei koiria” -kyltti. Tumppihan meillä oli automatkalla mukana, joten päädyimme etsimään toisen rannan. Hetken hapuilujen jälkeen löysimme itsemme hieman etäämmältä uimarannalta. Mietimme, onkohan täällä rantaa ollenkaan kun oli niin maalaisseutua. Löytyi aivan ihastuttava uimaranta! 


Sää oli tuolloin todella kylmähkö, tuuli puhalsi sanotaanko erittäin raikasta meri-ilmaa. Sen takia kuvissakin on hauskasti huppari ja shortsit :D menipä taas hienosti! Oikein kesätyyliä parhaimmillaan..
Noh Tumppi nautti retkestä todella paljon ja pääsi hieman tassuja uittamaan merivedessä. Herrahan ei tykkää uimisesta, mutta kahlailut kyllä menevät.Heinäkuussa on ollut tapana, että kesävieraat tulevat meille käymään. Meillähän asuu sukulaiset Päijät-Hämeessä. Niin Lahdessa kuin Kouvolassakin, muutamat vielä kauempanakin. Heinäkuu on nykyäänkin vielä se kuukausi, jolloin vietetään ansaitut lomat. Itsellä sattui vapaat mukavasti töistä yhteen putkeen niin aikaakin oli enemmän. Näin ollen Heinäkuun alussa meille tuli käymään puolisoni äiti ja täti.

Teimme suunnitelman, mitä kaikkea haluisimme oikein tehdä nyt kun he ovat meillä käymässä. Suunnitelmaan kuului erilaisissa kesäkohteissa käymistä, grillailua ja kakkukahfeet. 


Tuoreet mansikat ja täytekakku :) "Happiness is a piece of cake"
 
 
Retki Luolavuoreen;

Kävimme alkuun kiipeämässä Luolavuoren mäelle. Sieltä oli uskomattoman hienot näköalat koko Turkuun, aina Tuomiokirkolle asti. Luonto oli kauneimmillaan, ruusut kukkivat ja aurinko lämmitti täydeltä terältä. Tumppi pääsi mukaan myös tälle retkelle, ja oli kyllä tyytyväinen uusista lenkkimaastoista. "Tiedän, että rakas isäntäni on taustalla"

"Eikä! Minne hän nyt hävis"

"Voi ei.. Hän vaa vähän niin ku, katosi.. Ihan vahingossa"

Taustalla näkyy Tuomiokirkko 

Retki Naantaliin;

Olen jo pitkään halunnut päästä käymään Presidentin Kultarannassa. Päädyimme porukalla, että tehdään sinne retki. Katsoimme sopivan ajan, että pääsemme käymään ilmaisella omatoimi kierroksella.

Päästyämme Kultarantaan, ihmettelimme, miten voi olla näin paljon ihmisiä. Meidän onneksemme siellä oli sopivasti alkamassa ilmainen opastuskierros! Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Millä todennäköisyydellä päädyimme sinne juuri silloin, sopivasti. Ei muuta kuin kierrokselle mukaan, ja meitähän oli siellä oikein sankoin joukoin.Paikkana tämä oli kyllä todella hieno. Mahtavia kukkakoristuksia, suihkulähteitä, merimaisema. Kaikki oli viimesen päälle. Oli todella upea kokemus päästä täällä käymään ja kuulla opastuksessa tarkemmin eri patsaista ja muista koristuksista. Ehdottomasti yksi hieno kokemus, jota voin suositella muillekkin :)

Apua, eksyin tänne labyrinttii :D


Retki Ruissaloon;

Ruissalosta löytyy Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Tämä on paikkana kyllä niin iso, että on hyvä varata tähän kunnolla aikaa. Nyt Heinäkuussa kukki kauniisti ruusut ja pionit. Paikkana tämä on kyllä todella kaunis. Kasvihuoneissa oli mukava kiertää ja ihastella erilaisia kukkia ja kasveja. Kyllähän ne peruskasvit kasvaa valtaviksi kun on oikea kasvuympäristä. 

Kasvihuoneista löytyi myös vapaana liikkuvia undulaatteja ja karppeja. Yllätyinkin, kun kuulin linnun laulua, että se lauluhan tulikin oikeista linnuista! Tällaisena eläinihmisenä innostuin tietysti näistä kaikkein eniten :D
Kokemuksena kyllä aivan huippu. Täällähän on mukava käydä vaikka ympärivuoden, ulkotilat ovat vieläpä ilmaisia. Näkee hyvin eri kasvukausien kasveja.


Retket Turussa;

Turun Linna on aina paikkana kokemisen arvoinen. Kiersimme linnaa kaikessa rauhassa, ihastellen ja katsellen. Kierros oli itsessään aika pitkä. Mutta myös sellainen, joka on kokemuksena hieno kun Turkuun saapuu :) Pihaan oli tehty hienoja hiekkalinnoja!
Kävimme tutustumassa Kuralan kylämäkeen. Se on täysin ilmainen ja avoin kaikille. Lähinnä kohderyhmä on lapsiperheet. Mutta kyllä siellä näkyi myös seniori ryhmä ihastelemassa maatalon elämää.

Täältä löytyi muutamia maatilan eläimiä, erilaisia tehtäviä lapsille ja vanhan ajan maatalo -kohteita. Lampaita saa syöttää voikukanlehdillä mikä on varsinkin lapsille kiva juttu :) Itse ihastelin erilaisia eläimiä, varsinkin hevosia! Niinhän se menee, että kerran heppatyttö aina heppatyttö. 
 

Paikkana ja kokemuksena oli kyllä kiva :)
Huh! Olipahan tapahtumaa. Kertoilen seuraavissa postauksissa heinäkuun loppupuolen tapahtumista ja meidän Lahti-reissusta, joka ei ollutkaan ”pelkkä” Lahtireissu.. :) 

Jokiranta näyttäyi hienona auringon paisteessa :)
 


Näihin kuviin ja tunnelmiin!Terkuin


Hanna ja Tumppi
Seuraa myös;

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Instagram @hannahtuulia

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)