perjantai 17. helmikuuta 2017

Lahtireissun tunnelmia

Olen asustellut Lahdessa tai oikeastaan tarkemmin sanottuna Nastolassa koko lapsuuteni. Lahti oli aina läsnä jossa vietimmekin paljon aikaa kun ei Nastolassa ollut juuri muuta kuin peruspalvelut. Mutta Nastolassa oli parhaat metsät, järvet ja luonto. Sitä jäin kaipaamaan kun asetuin puolisoni kanssa ensimmäiseen yhteiseen kotiimme Lahdessa. Mutta kaikkeenhan tottuu. Aika vei meitä kuitenkin eteenpäin ja ihastuimme kauniiseen Turkuun. Turun historiallinen maisema, Aurajoki, Tuomiokirkko ja kaikki kiehtoivat paljon. Olen viihtynyt Turussa ensihetkistä asti, minulla on täällä hyvä olla ja olen onnellisempi kuin koskaan. Mutta, kaikki kaverit ja sukulaiset jäivät hämeeseen niin on välillä sitten itse matkustettava heitä tapaamaan. Olemme käyneet Lahdessa viimeksi kun oli kummipoikani ristiäset (siitä löytyy postaus tästä). Voi että kun aika juokseekin! Oli todella mahtavaa päästä vihdoin ja viimein käymään Lahdessa. Olenhan kuitekin Lahest.

Tumppi oli todella onnellinen kun pääsimme vihdoinkin lähtemään reissuun. On tämä vaan sellanen reissukoira että innostuu kun pääsee hyppäämään bussiin taikka autoon. Bussilla matkasimme kohti Lahtea, ja Tumppi ihmetteli koko matkan että jokos oltais perillä. Hassua oli kun yleensä Tumppi rauhottuu ja käy lattialle nukkumaan. Mutta nyt herra katseli tomerasti ympärilleen, rauhoittuen vain hetkeksi makuulleen. Perille päästyämme Tumppia tuskastutti odottelu ja menimme hetkeksi Lahden rautatieasemalle odottamaan. Tumppi alkoikin siellä sitten louskuttamaan turhautumistaan ja koko halli raikasi. Oli pakko paeta pihalle tuulettumaan – ulkolämpötila oli kyllä todella kylmä verrattuna leutoon Turkuun!


Lämpötilat hipuivatkin -20 astetta. Hyr! Vaikka olenkin tottunut kylmiin talviin niin tämä pakkanen otti hetkittäin huumorin päälle. Vaikka kuin toppasi päällensä vaatetta niin meinasi naama jäätyä, huulet halkeili ja olo oli kyllä niin järkyttävä. Tumppia ei pakkaset hetkauttaneet, hyvä vauhti säilyi ja koveni vaan mitä enemmän oli pakkasta mittarissa. Onneksi kovia pakkasia ei jatkunut niin kovin pitkään.

Kävimme ihastelemassa vesijärveä ja jäätä. Oli todella huippua kävellä jään päällä! Ja nähdä kuinka monet muutkin olivat tulleet nauttimaan jäästä, niin lenkkeilen, hiihtäen, luistellen ja varjoliitäen. Varjoliitäjät olivat kyllä ihan mahtavia! Näytti kyllä niin hienolta. Tumppi kirmaili pitkin jäätä ja välillä heittäytyi lumeen pyörimään. On tämä herra sellanen lumifani! Juoksenteli jäällä kuin nuori koira. Kyllä lämmitti mieltä.
Maisemanvaihdos piristi kummankin mieltä. Kiipesimme mäkiä, kävelimme jäällä, tarvoimme metsässä ja ihastelimme luontoa. Teimme pitkähköjä lenkkejä ja kyllä oli itsellä jalat hellänä. Jyrkät mäet saivat aikaan mukavan poltteen reisiin ja sykkeen kohoomaan. Nyt onkin hyvä hetki valmistella kroppaa tuleviin juoksutreeneihin. Pohjakunto on hyvä rakentaa ja pitkät lenkit ovat tässä oivana apuna. 


Oli ihanaa nähdä omaa kummipoikaa joka oli jo puolivuotias. Iso poitsu. Kävin ystävän kanssa kahvilla ja pyörimme kaupoilla. On aina ihana viettää aikaa tärkeän ystävän kanssa ja olla mukana kummipojan elämässä. Vaikka välillä tämä välimatka rassaa ja painaa mieltä niin tuntuu hyvältä huomata ettei välimatka ole muuttanut välejä hyvään ystävääni. Voimme edelleen nauraa ja muistella opiskeluasioita, jutella tulevasta ja menneestä. Onneksi nykyään on hyviä kanavia, joilla pitää yhteyttä rakkaisiin ihmisiin. Välimatka on hidaste, ei ongelma.


Vietimme samalla puolisoni valmistujaisia. Joimme kakkukahvit ensin hänen vanhempien kanssa ja seuraavana päivänä omien isovanhempieni kanssa. Mummoni oli leiponut hienon kakun joka oli todella maukas. On hienoa kun toiset osaavat tehdä niin hienoja leipomuksia. Voi että, kumpa itsekkin joskus oppisi leipomaan. Opettelustahan se on kiinni. Minulla on ollut tapana vaan epäonnistua leipomuksissa niin jääny pieni kammo. Noo, kaikki aikanaan.


Ehdin reissun aikana tapaamaan monia eri ihmisiä. Näin vanhempiani, isovanhempia, kummipoikaa, ystäviäni, puolisoni sukulaisia ja vanhempia. Sen kerran kun Lahteen asti suunnistaa niin on hyväkin ottaa ajasta kaikki ilo irti.

Viimesenä Lahtipäivänä kävimme vielä järven jäällä ja Tumppi innostui pyörimään kunnolla lumessa ja nauttimaan päivästä. Aurinko paistoi oikein kauniisti ja lämmitti. Tuntui ihan keväiseltä ja fiilis oli mahtava. 


 
Kotiin oli ihana palata. Oma koti on aina oma koti. Oppi taas arvostamaan oman kodin tuttuutta ja arkea, kun oli hetken aikaa muualla. Tumppikin oli aivan riemuissaan ja juoksi pitkin kämppää intoa puhkuen. Herra oli kuitenkin väsynyt reissusta ja suunnistikin omiin tuttuihin paikkoihinsa nukkumaan. Ihana kotiin paluu ja paluu takaisin arkeen.

TerkuinHanna ja Tumppi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)