lauantai 27. helmikuuta 2016

Viikonlopun rentous

Viime viikko menikin rattosasti flunssaa sairastaessa. Siinähän kävi se klassinen kuvio että muuten oli jo parempi olo mutta ääni käheytyi totaalisesti. Ei siinä hirveesti viitsinyt ääni käheenä höpistä, se oli suorastaan mahdotonta. Ei auttanut kuin ottaa lisää lepoa ja malttia. Onneksi äänikin palautui nopeasti takaisin ja pääsin aloittamaan uutta viikkoa paremmissa merkeissä.

Tämä viikko tuli oltua kiinni rutiineissa. Olo oli kyllä väsynyt sairastelun jälkeen mutta sinnikkäästi sitä vaan eteenpäin mennään. Päätin pitää vielä treenitaukoa ettei pääse tulemaan mitään inhottavia jälkitauteja. Salilla en ole käynyt nyt hetkeen ollenkaan koska olen ollut yliväsynyt ja stressaantunut. Salitreenihän auttaisi stressiin koska liikuntahan tutkitusti lievittää stressiä. Mutta silloin kun on yliväsynyt ja täytyy kuitenkin koiran kanssa lenkkeillä ja käy töissä niin olo on vaan liian väsynyt salille lähtemiseen. Täytyisi saada siihen mielekäs rutiini niin tulisi käytyäkkin. Tekosyitä on monia aina, mutta silloin kun on oikeasti väsynyt niin treenistä on vaan enemmän haittaa kuin hyötyöä. Enskuussa alkaakin kyykkyhaaste niin tulee jotain ainakin tehtyä. Katsotaan kuinka tämän haasteen kanssa käy. Viimeksi punnerrushaastetta tehdessäni niin tein ilmeisesti väärällä tekniikalla kun sain olkapään kipeäksi. Se haaste tyssäsi siihen. Lankkuhaasteessa en muista kuinkas kävikään mutta jokin raja siinäkin tuli vastaan. Nyt jos sentään tämän haasteen saisi vedettyä kunnialla läpi niin olisi mahtavaa. Jos ei niin ei sekään ole maailmanloppu.

Pidän paljon erilaisista haasteista ja itseni haastamisesti. Yhden kuukauden verran tein stressinhallinta haastetta, jossa oli tarkoitus joka päivä tehdä jonkinlainen rentoutusharjoitus. Silloin huomasin sen eron itsessäni kuinka olin vähemmän stressaantunut, olin paljon läsnäolevampi ja onnellisempi. Siitä oli minulle suuri hyöty ja olen jatkanut rentoutusharjoitusten tekemistä. Aina on aikaa se 5-30min päivässä vain olla ja levätä. Netistä ja youtubesta löytyy paljon hyviä kuunteluharjoituksia termeillä ”mindfulness” ja ”rentoutusharjoitus”. Kunhan opettelee alkuun oikean hengitystekniikan ja malttaa rauhoittua niin hyvä tulee. Olen toteuttanut ajoittain hengittämiseen keskittymistä myös silloin kun on jokin jännittävä ja stressaava tilanne. Ihan vielä en siinä onnistu mutta ehkä jonakin päivänä.

Tämän viikonlopun pyhitin suoraan levolle. Puolisoni lähti hiihtolomansa kunniaksi reissun päälle tapaamaan ystäviä ja sukulaisia. Itse jäin Tumpin kanssa kotiin. Mielestäni nämä hetket kun on kahdestaan koiran kanssa kotona, ovat hyvää aikaa tehdä itselleni mieleisiä asioita.

Yhtenä myöhäisenä iltana lähdin hyvän kaverin kanssa pitkälle lenkille. Oli rentouttavaa kävellä ja vaihtaa kuulumisia. Emme olleet nähneet moniin kuukausiin jolloin juttuakin riitti mainiosti. Vapauttavaa ja rentouttavaa. Kyllä vaan toisen seura tekee itselle hyvää. Tämän pitkän lenkin jälkee oli hyvä rentoua hetkeksi sohvalle, ja sen Tumppikin teki.


Tässä lauantaiaamuna olin äärimmäisen väsynyt. Ulkona oli mitä mainoin sää niin halusin napata kameran matkaan aamulenkille ja lähteä kuvaamaan kaunista päivää. Siinä samalla lenkkeillessäni läheisen kentän ohitse, sain ajatuksen että miksen voisi samalla käydä Tumpin kanssa vähän treenailemassa. Meillä on tapana tehdä pieniä tottelevaisuusjuttuja kentällä kesä-aikaan, koska koiran kanssa yhteinen tekeminen on todella tärkeetä. Koirat kaipaavat virikkeitä ja aivo- sekä nenätyöskentelyä. Teimme herkunpiilotus harjoituksen jossa vähän matkan päähän käyn viemässä herkun paikoilleen. Tumppi odottaa ”paikka” -käskyn alla, välillä käy toki niin että lähtee paikoiltaan ennen aikojaan mutta sitten vaan palautetaan koira takaisin. Ei se sen vakavempaa. Sen jälkeen lähetetään koira ”etsi” -käskyllä menemään ja annetaan työskennellä. Tumpille oli kyllä haastavaa löytää hangesta herkkuja. Ihan erilaista kuin metsästä tai kesä-aikaan hiekkakentältä etsiä, koska herkut ovat paremmin näkyvillä. Lumi peittää hyvin tuoksut sun muut alleen. Mutta hyvin Tumppi pärjäsi, hyväkin saada herralle haastetta. 

Huomenna sunnuntaina täytyy hieman kotihommia tehdä uutta alkavaa viikkoa varten. Nyt on ainakin tullut tehokkaasti ulkoiltua viime viikon sairastelujen jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin jos sitä pääsisi enskuussa jo salillekkin palailemaan.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!


Hanna ja Tumppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)