keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Tumppi 14 vuotta! (synttärikuulumiset)Meidän rakkaalla vanhalla herralla Tumpilla pärähti mittariin hieno ikä, 14 vuotta! :) Tosin synttäripäivä on ollut virallisesti jo 30.4. mutta erinäisten kiireiden vuoksi postaus viivästyi.. Tässä tämä kuitenkin nyt on :D


On kyllä uskomattoman hienoa, miten olemme yhdessä saaneet taivaltaa näin monta upeaa vuotta. Olen kiitollinen yhteisistä vuosistamme <3


Kyllähän ikä Tumpissa alkaa näkymään. Lähinnä unen tarve on lisääntynyt ja askel hidastunut. Pystymme kuitenkin yhä edelleen tekemään rauhallisia metsälenkkejä, joista nautimme molemmat. Hieman haikeudella kaipaan niitä yhteisiä vuosia, kun pystyimme tekemään pitkiä, monen tunnin metsälenkkejä vailla huolen häivää. On kuitenkin osattava päästää irti ja käsitellä se, että aika on katoavaista. Tärkeintä ovat ne hetket, jotka muistamme.


Synttäripäivää vietimme Tumpin kanssa rennoissa tunnelmissa. Kävimme pienellä autoretkellä ja samalla tutustuimme Viuhan metsiin. Tumppi tykkää, kun pääsee pienelle retkelle mukaan. Lenkit on vaan muistettava pitää kohtuullisina ja suunnittelimmekin sopivan pituisen reitin. 
Oli kiva kävellä kunnon metsässä, mennä polkuja pitkin ja fiilistellä keväisen metsän tunnelmaa. Tumppi tykkäsi kyllä suuresti ja pieni seikkailu oli paikallaan. Kävelimme niin metsäpolkua kuin hiekkatietäkin, sopivasti erilaista maastoa.

Hienoa luonnon taidetta
Ihanan rauhoittava metsä
Mukavasti oli niin metsäpolkuja kuin hiekkatietäkin
Kotona teimme Tumpille pienen juhlakakun. Sekoitimme Tumpin kuivaruuan joukkoon PureNaturalin lammas märkäruokaa, sekä hieman kurkkua ja Mushin kanaherkkuja. Tumpille kyllä maistui ja kakku katosi hetkessä :D

Paljon onnea Tumppi!

Tumpin synttärikakku
Sitten pääsee kakun kimppuun :D

Nams hyvin maistuu :)
En ostanut Tumpille tänä vuonna mitään materiaa varsinaiseksi synttärilahjaksi vaan enemmän juuri elämys ja herkkuateria ovat niitä, joilla haluan rakasta koiraani muistaa ja hemmotella. Ei koira niin perusta lahjoista, tietysti jos haluaa lahjan hommata niin se on ihan ok juttu :) Silloin kun Tumppi oli nuori, niin kyllähän hommasin milloin uutta pantaa, milloin hihnaa tai lelun :D Tarpeelliset hankinnat on aina erikseen, mikäpä siinä jos silloin hommaa koiralle uutta juuri synttäreitä samalla ajatellen :)


Halusin kuitenkin korjata ikään kuin synttärilahjana Tumpin pehmolelut :D Niihin olikin kertynyt reikä jos toinenkin. Tumppi on onneksi siitä helppo, ettei enää räjäytä lelujaan. Pikkuisena ikuisuusprojektina tämän olleena niin oli hyvä syy ottaa urakkahommana korjausprojekti :D Eipä Tumppi enää näistä leluista pahemmin perusta, välillä innostuu leikkimään ja toisinaan tykkää vaan olla ja lepäillä. On kyllä niitä kausia, kun Tumppi pyytää kolme kertaa päivän aikana leikkimään :'D Silloin on voinut olla, että olemme enemmän käyneet vaan peruslenkeillä niin aktivointi on paikallaan. Nyt hyvien säiden aikaan olemme viettäneet päivää enemmän omalla pihalla, se jos mikä on Tumpin mieleen :)

Ihan vaan muutama lelu korjattavana :D

Tumpin lemppari, Hear Doggy kala :)

Ja Hear Doggy meritähti, joka on kyllä niin räjähtänyt :'D

Nyt olen koittanut enemmän aktivoida aktivointipalloilla tai puruluilla. Tärkeää muistaa pitää vanhankin koiran mieltä hyvänä kehittelemällä pientä aivojumppaa :) Tumppi tykkää kyllä edelleen etsintäharjoituksista, niitä on helppo toteuttaa kotosalla :) Iltaruoka aina ripotellaan asuntoon ja koira saa käyttää nenäänsä niitä etsiessään.Näihin tunnelmiin!
Tumppi lähettää iloiset terveiset!


TerkuinHanna ja Tumppi


P.S. Postaussarjalle on tulossa jatkoa, kunhan pääsen ja ehdin kunnolla koneen äärelle istahtamaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)