sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Kevään merkkejä ilmassa (pihalla, luonnossa, sisällä ja biisissä)
Valkovuokot kukkiiTämä kevät on edennyt vauhdikkaasti. Kiirettä on riittänyt. Uusimpana juttuna tuli uusi työ, jonka aloitus on vaatinut oman aikansa. Uuden oppiminen on samaan aikaan niin mielekästä kuin haastavaa ja mukavaakin.

Nyt kun olen samaan aikaan käynyt töissä ja hoitanut kotia sekä pihaa niin olo on ollut toisinaan vetämätön. Suurin kiitos pihan kunnostuksesta kuuluu kyllä puolisolleni, joka on ahkerasti leikannut valtoimenaan kasvanutta ruusuaitaa/ruusupuskaa. Hän on onneksi osannut pyytää apua ja saanutkin avukseen lisäkäsiä (kiitos myös heille!).

Kun tässä yhden hetken itsekkin osallistuin ruusupuskan harvennukseen niin se osoitti minulle, että hommaa todella riittää. Tiedättehän, kuinka vahva ruusupuska voi olla ja kun se on saanut kasvaa niin kuin tykkää niin siinähän riittää lyhentämistä kerrakseen. Vahvat ja piikikkäät oksat tuovat mukanaan omat lisähaasteensa. Tämän parissa meneekin sujuvasti tovi jos toinenkin.Sinivuokko kimppu


Tulevalle keväälle sekä kesälle on suunnitelmissa laittaa pihalle ekaa kertaa omat kasvulavat. Saas nähdä, lähteekö niistä mikään hyvin kasvuun. Toiveikas olen, olenhan kasvanut ahkeran viherpeukalo mummoni kanssa ja ollut keräämässä oman maan perunoita. Ja jos jotakin ei heti osaa niin ainahan voi oppia. Kokeilla voi ja saa aina, ei siinä mitään häviäkkään :D
Kevät ilta, metsä ja koira <3

 
Olen nauttinut täysillä rauhallisista metsälenkeistä Tumpin kanssa. Minulla on ollut aikaa tutkia ja fiilistellä keväistä metsää. Olenkin bongannut mukavasti kevään merkkejä. Kevät on kyllä todella upeaa kasvun aikaa. Kasvua kohti uutta. Luonto herää henkiin joka tapauksessa, oli maailman tilanne sitten mikä hyvänsä. Se tuo kyllä sitä turvallisuuden ja rauhan tunnetta.


Nämä kevään merkit olen itse jo nähnyt:

 • sinivuokko
 • valkovuokko
 • ritariperhonen
 • sitruunaperhonen
 • kimalainen
 • leskenlehti
 • leppäkerttu
 • etanat (näistä nyt en ole kovin riemuissani..)  Oi, leskenlehti! :D
  Omalla pihalla kasvaa jos minkäkin näköistä kevätkukkasta:
  • krookus
  • parsaheimolainen
  • kevättähti
  Krookus  parsaheimolainen
  Kevättähti  Tumppikin tykkää paistatella lämpimiä kevätpäiviä omalla pihallaan :) Onni on kyllä oma takapiha, jossa saa viettää aikaa ja fiilistellä kevään merkkejä. Linnut laulavat niin kauniisti ja leppäkerttukin käveli vastaan :)
  Vanha herra Tumppi paistattelemassa päivää takapihalla
  Lennä lennä leppäkerttu :)  Kaunis kukkameri löytyi tuttavani pihamaalta. Odotankin jo innolla tulevaa omenasatoa, mikäli tänä vuonna omenoita tulee :) Viime vuoden omenasato oli kyllä huima ja runsas.
  Kauniit pienet idän sinililjat eli skillat kasvavat turvassa omenapuun alla  Kauniin keltaiset pikkukäenrieskat  Hieno ja vahva omenapuu
  Hieman kuvasatoa viime vuoden omenasadosta: 


  Instagram @hannahtuulia

  Kylläpä tulikin runsaasti omenoita (2019)
  Omenasatoa 2019
  Leivoin ensimmäistä kertaa omenapiirakkaa (2019)  Kotona sisälläkin on kasvit lähteneet huimaan kasvuun. Niin hienosti kasvaa sekä vihertää kiinanruusu, tehden uusia lehtiä ja samalla kasvaen kokoa ja pituutta :) Saa varmasti kasvuvirtaa sitten vielä lisää, kun sään salliessa pääsee ulos auringon valoon. Olen tyytyväinen, kun onnistuin pitämään kiinanruusun hengissä ja se selvisi muutostamme Turusta tänne Lahteen :)
  Hieno kiinanruusu  Saintpauliat kukkivat jo ensimmäisten joukossa. On kyllä palkitsevaa, kun saa omat kukansa kukkimaan :) Santut ovat minulle tärkeitä, yksi niistä on kulkenut mukanamme aina yhteisestä ensikodistamme lähtien tähän päivään saakka. Jossain vaiheessa santtu pääsi kasvamaan liikaa ja alkoi haaroittumaan, siirsin silloin toisen puolikkaan omaan ruukkuunsa. Tuo punakukkainen santtu on tullut tutultani, pelastin sen ikään kuin sieltä itselleni. Alkuun katselin, että ei tästä enää tule mitään, mutta vahvasta juuresta kukka lähti lopulta kasvuun. Tämä kukka teki myös ensimmäiset kukkansa silloin, kun pappani lähti, jolloin tällä kukalla on minulle suuri tunnearvo ja omamuisto papastani.
  Meidän ensimmäisen kotimme saintpaulia, vuodelta 2012  Muistojen kukkaset
  Kevät tuo mukanaan todella sen toivon ja uuden kasvun. Toivon paremmasta huomisesta ja tulevaisuudesta. Sekä uuden kasvun ja uuden elämän ajan.

  Tämä uusi biisi soi yksi päivä radiosta Suomipoppia kuunnellessani, ja antoi minulle todella paljon voimaa ja tsemppiä.


  Toivonkärki – Uuden edessä (linkki youtube videoon)

  "Ollaan yhdessä tai ainakin
  yhtä sydämessä
  Päivien pidentyessä
  jonkin uuden edessä
  Kevään lehdillä on
  tänäkin vuonna elämä
  Päivien pidentyessä
  ollaan yhtä sydämessä
  uuden edessä"

  Kevään lehdet <3
  Toivotan teille kaikille paljon tsemppiä ja voimia, uuden edessä <3  Terkuin
  Hanna ja Tumppi


  Seuraa meitä!

  Instagram
  @hannahtuulia

  Facebook
  Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa

  Bloglovin'
  Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa


  Päijät-Blogit

  Instagram
  @paijatblogit

  Facebook
  Päijät-Blogit

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Kiitos mukavasta kommentistasi :)