perjantai 19. heinäkuuta 2019

Tumpin uusi aktivointipallo

Täyty taas hetkeksi pysähtyä miettimään, millä tavoin näin helteisenä kesänä voikaan koiraa aktivoida. Tumppi on ainakin sellainen, että kyllästyy herkästi, jos ollaan vaan kotona tekemättä mitään, syödään ja käydään lenkillä. 


Kaunis Suomen kesä ja metsä :)
 

Tartuimme Mustilla ja Mirrillä mielenkiintoiseen aktivointipalloon. Tätä suositteltiin meille, kun puhuimme, että olisi hyvä keksiä jokin uusi aktivointitapa. Meillä kun on käytössä Maukkaan raakatäysravinto (pakaste) ja käytämme siitä raakalihapullia niin niitä on helppo kyseiseen palloon laittaa.

Pallo vaikutti mielenkiintoiselta. Siinä oli venyviä ruutuja, joista saisi raakalihapullia laitettua sisään. Täytyi tosin olla tarkkana, ettei koira ala puremaan palloa rikki. Noh, Tumppi on nykyään sen verran rauhallisempi, ettei enää oikeastaan hajota mitään.





 
Testasin palloa ja laitoin sinne ekalla kerralla kanan kivipiiraa ja kasvispullia. Ajattelin, että kyllä Tumppi ne sieltä saa. On nimittäin sen verran haka tavallisten aktivointipallojen/lelujen kanssa, että tyhjentää ne 5-10min kuluessa. 



Maukas kasvispullat, kivipiira ja pallo :)

Hyvin helposti sai täytettyä :)

Pallo täytettynä ja malttamaton Tumppi :)

"Saisinko sen, kun näin hienosti maltan odottaa" :D


Kyllähän Tumppi sai aikaa kulumaan tämän kanssa. Ensalkuun Tumppi kokeili kikkaa, mikä toimi lähes aina – alkoi heittelemään palloa. Mutta kappas vaan, palaset eivät tulleetkaan pallosta ulos ihan niin helposti. Kasvispullat sulivat ja olivat sen verran pehmeitä, että tulivat pikkuhiljaa murusina pallosta ulos. Mutta kivipiira oli sen verran sitkeetä, että ei siitä mitään tullut. Tumppi yritti ja yritti, sitkeästi ja sinnikkäästi, mutta jouduimme toteamaan, että oli pikkusen liian haastava. Autoimme lopulta kivipiiraan palaset ulos.





Tärähtänyt kuva mutta näkee kuinka hienosti Tumppi heitteli palloa siinä toivossa, että palaset sieltä tippuisivat ulos :D




.. Harmillisesti ei tuottanut toivottua tulosta :/




Minulla oli hyvä hetki samalla venytellä, kun Tumppi touhusi pallon parissa. Muistakaa, ettei koskaan saa jättää koiraa ilman valvontaa, kun ei näistä karvakamuista tiedä, mitä keksivät yksin jäädessään. Tumppikin on sinänsä tosi varma koira, ettei tee mitään sen kummempia, mutta mistäs tietää kun tällaisen haastavan pallon kanssa touhuaa, että alkaisikin sitä tuhoamaan. Sen verran pehmeä pallo, että kyllä koira siitä hampaat saa läpitte halutessaan.


Totesinkin, ettei kivipiira ole se paras vaihtoehto palloon. Toisella kertaa laitoin kasvispullia ja Vienon raakapullia. Näiden kanssa Tumpilla meni jälleen hyvä tovi ja saikin ne sieltä itse ulos. Tämän lelun kanssa meni kyllä mukava hetki ja Tumppi oli tyytyväinen uudesta lelusta. Opetteli siinä uuden tavankin, että voihan sitä rauhassa makailla ja kielen kanssa pehmittää herkkupaloja. Mitäpä turhia hötkyilemään :D
 

Maukas Vieno ja kasvispulla



Tällä kertaa Tumppi osasi ottaa todella nätisti ja rauhallisesti :)

 



Oli kyllä mukava löytää Tumpille uusi aktivointilelu. Tästä riittää iloa pitkäksi aikaa.






Iloisiin tunnelmiin






Terkuin 




 
Hanna ja Tumppi



 






Seuraa meitä!

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Istagram @hannahtuulia

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)