maanantai 9. heinäkuuta 2018

Kesäkuun kesäretkeilyä (mukana Juhannus + kuulumiset)

Kesäkuu sujui oikein mukavasti. Arki rullaili eteenpäin niin töiden kuin kesämenojenkin parissa. 


 

Innostuin uudelleen ulkotreeneistä: miten kätevää treenata samalla kun käy koiran kanssa lenkillä! :) Kehonpainolla saa niin paljon aikanaan ja hyvää tuntumaa kroppaan. Helppoja liikkeitä on dipit ja punnerrukset penkkiä apuna käyttäen. Ylämäkeen voi tehdä askelkyykkyjä ja ylhäällä peruskyykkyjä. Erilaisia ulkotreenivinkkejä on netti pullollaan – sieltä vaan valitsemaan ja kokeilemaan itselle mielekkäitä liikkeitä :) Helposti saa lisähaastetta nappaamalla jumppakuminauhan taskuun mukaan :) Treenin ei aina tarvitse olla pitkä ja aikaan vievä, toisinaan lyhyt treeni voi olla se sopiva piriste päivään :) Tietää tehneensä edes vähän ja se on aina askel eteenpäin :)


Uraa pitkin mukava tassutella :D



Tumpin kanssa kävimme kesäkuun alkupuolella rally-treeneissä. Meni kyllä oikein mukavasti ja Tumpilla virtaa riitti :D Mitä nyt toisinaan jopa vähän liikaakin mutta tärkein että molemmilla oli mukavaa. Liian vakavasti en tällä kertaa ottanut ja osa liikkeistä meni kyllä vähän sinne päin. Paremmalla tuloksella sitten seuraavalla kerralla. Tumppi olikin kotiin päästyämme väsyneen tyytyväinen päivän aktiviteettiin :) Tekee vanhalle koiralle hyvää käydä tekemässä leppoisia harkkoja :)


Tumppi the Rally-koira :)





Käynti kasvitieteellisessä puutarhassa 


Kesäkuussa tulivat äitini ja isoveljeni käymään täällä Turussa. Päädyimme äidin kanssa lähtemään Ruissalosta löytyvään Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan. Sillä välin puolisoni, veljeni ja Tumppi lähtivät tutustumaan uusiin lenkkimaisemiin :)

Kasvitieteellinen puutarha on aina kyllä yhtä upea. Muistan viime kesältä tehneeni retken sinne myös: silloin oli mukana puolison sukulaisia. Nyt toistamiseen käyneenä pystyin näkemään jälleen paljon uutta. Pihalla vastassa olivat hienot palmupuut, hetkeksi jäin haaveilemaan tulevasta lomamatkasta Turkkiin. No nyt olimme kuitenkin ihan Suomessa ja yhdessä hienoimmista puutarhoista :)




Nautin todella paljon erilaisista kasveista, ihastelin värejä ja kukkia. Kukista löytyy niin upea rakenne ja värit. Oikein luonnon oma taideteos. 
 



 

Innostuin jälleen täysillä puutarhassa asuvista undulaateista ja neitokakaduista. Todella upeita lintuja kerrassaan. Sopivasti saavuttuamme olivat linnut ruokailemassa. Oli kiva katsella heidän ruokahetkeään. Ja ihastella kun linnut liitelivät pitkin kasvihuonetta.




 

Vierestä löytyi upeat jättilumpeet sekä isot karpit. Aina yhtä hämmentävää nähdä noin isoja kaloja noin läheltä. Suorastaan jännittävää. 

 




Isot kaktukset ovat aina kyllä upea näky. Nyt oli hienosti kaktukset tehneet kukkia. Tunnen syvää kunnioitusta luonnon upeita kaktuksia kohtaan. Ovat ne vaan aina yhtä hienoja. Vierellä jää kyllä niin pieneksi :D






Kiertelimme hetken aikaa puutarhan pihalla ja ihastelimme erilaisia kukkia ja kasveja. Tunsin syvää rauhaa ja rentoutumista puutarhassa. Se, kun sai olla vaan hetken ja nauttia kukkien sekä kasvien kauneudesta, teki kyllä todella hyvää mielelle.







Mukaan tarttui omaan pihaan kaunis värinokkonen :) saas nähdä menestyykö vai kuinka käykään :D 







Juhannus ja juhannusretki 


Juhannusta vietimme yhdessä puolison kanssa. Aattona rentouduimme kotona ja katselimme jalkapallon MM peliä. Olen kiinnostunut jalkapallosta ihan todella. Aikaisemmin en juurikaan seurannut jalkapalloa, mitä nyt satunnaisesti saatoin vilkasta telkkarista. Nyt olen enemmän seuraillut ja ollut kiinnostuneempi. Yllättävän mukavaa ja leppoisaa katsottavaa. Se pelaajien onnistumisen riemu ja myös pettymyksen tunteet on niin samaistuttavia.




Juhannuspäivänä päätimme ottaa suunnaksi Kustavin. En osannut yhtään odottaa, että mitä mahtaa olla vastassa.







Perille päästyämme hämmennyin kyllä alkuun. Olin kuvitellut mielessäni että Kustavissa on jotakin suurta ja mahtavaa. Noh se olikin ihanan idyllinen pikkupaikka. Omine kyläkauppoineen ja kahviloineen. Pääsimme terassille Tumpin kanssa, ja nautiskelin lohipiirakkaa. Oli kyllä todella hyvää kerta kaikkiaan! 





"mulle kans lohipiirakkaa!" :D
 

Oli kyllä niin mukavaa viettää päivää jossain ihan muualla kuin kotona.

Siitä jatkoimme matkaa läheiselle leirintäalueelle. Tämä oli Lootholman leirintäalue. Paikkana todella upea ja mielenkiintoinen. 





Läheltä löytyi mukavasti ravintolaa, metsäpolkua, frisbeegolf -aluetta ja upea merenranta. Joutsenpariskunta oli uiskentelemassa rannan lähistöllä ja olivat kyllä upea näky. Tumppi pääsi rantaan kahlailemaan ja maiskuttamaan merivettä. 

Joutsenpariskunta :)



Suomen kesä :)

Tuntui todella, että tämä on juuri sitä kaunista Suomen juhannusta. Tietystikkään ei ollut mikään lämmin mutta harvemmin juhannuksena onkaan. Pääasia ettei satanut vettä :D Minulla oli ajoittain todella kylmä kuten yleensäkkin aina. Halusin vielä ennen kotiin lähtöä istahtaa rantatuoleille ja fiilistellä tulevaa Turkin matkaa. Kuvittelin itseni sinne meren rannalle paistattelemaan päivää. Ihan en päässyt sopivaan mielentilaan jatkuvan palelun takia :D


Hetki fiilistelyä - ja Tumpin möyriminen :D
 

Odotan todella paljon tulevaa reissuamme. En voi muuta kuin ajoittain fiilistellä sitä. Reissu osuu kivasti kesälomani puoleen väliin ja olen kyllä loman tarpeessa. Hetki vielä niin pääsen aloittamaan kesäloman! :D

Palailen varmaankin elokuussa heinäkuun lomakuulumisiin :) Vietämme lähes koko loman Lahdessa. On kerrankin kunnolla aikaa nähdä kavereita ja sukulaisia :)


Ihanaa kesää!






Terkuin 






Hanna ja Tumppi





P.S.

Lopuksi vielä kuvat upeasta oman pihan pionista :)

Pionit täydessä loistossansa :)











Seuraa meitä:

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Instagram @hannahtuulia

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)