tiistai 5. kesäkuuta 2018

Näistä asioista olen nyt onnellinen (5 asiaa)

Haluan nyt listata minulle onnellisuutta tuottavat asiat. Onnellisuudesta on toisinaan jopa vaikea puhua, koska pelkona on että elämä heittää kapuloita rattaisiin, kun ehtii edes ajatella olevansa nyt hyvin onnellinen. Tämä tuottaa ristiriitaa; on hyvä tiedostaa olevansa onnellinen tässä ja nyt, vaikka elämä ei olisikaan täydellisen harmonista. Itselleni tärkein on se elämän tasapaino, elämä kuljettaa eteenpäin ja pystyn olemaan onnellinen nykyisessä elämässäni. Lähinnä, että pystyn tiedostamaan ne asiat, jotka minulla on tällä hetkellä hyvin ja tuottavat onnellisuutta. 

Kaiken ei tarvitse olla täydellistä, jatkuvasti kivaa ja helppoa. Jaksan paremmin myös elämän vastoinkäymiset, kun nyt tiedostan asiat, jotka tuottavat onnellisuutta tässä ja nyt.

Haluan kirjoittaa asiat ylös, jotta pystyn muistamaan nämä myös myöhemmin, kun toden totta tarvitaan uskoa itseensä ja omiin unelmiin. Haluan muistaa tulevaisuudessakin ne asiat, jotka todella tuottavat juuri minulle onnellisuutta.

Noh mennäänpä itse listaan :D



Rakkautta taivaalla (mielestäni pilvi näytti ihan sydämeltä :D)


1. Arki

Tunnen vahvasti, että arki on nyt sellaista, josta saan paljon hyvinvointia. Arkeeni kuuluu puoliso, koira, auto sekä molempien työt ja yhteinen koti. Juuri puolison kanssa yhteiset hetket ja aika on itselleni todella tärkeää, haluankin aina että meillä on riittävästi aikaa toisillemme myös kiireisen arjen keskellä. Arjessa on mielekästä tehdä myös omia juttuja ja tavata yhdessä sekä erikseen ystäviä ja sukulaisia.

Meillä on tällä hetkellä todella ihana koti, jossa koen turvallisuutta ja rauhallisuutta. Kotona saan olla juuri sellainen kuin olen, kaikkine hyvine ja huonoine päivineni. Tietenkin parisuhteessa täytyy kuunnella toistakin osapuolta, ettei nyt ihan ranttaliksi heittäydy. Saan toteuttaa kotona omia juttujani; treenata, kirjoittaa blogia, piirtää, olla luova, on aikaa levolle ja rentoutumiselle.


Upea tämä meidän pihan pioni :)
 

Olen kokenut oman pihan tuovan rauhaa. Se kun nyt keväällä kasvaa kauniisti oman pihan pioni, niin se tuottaa itselleni hyvää mieltä. Luonto herää eloon. Tänä keväänä saimme myös hankittua kesäkukkia, niiden istuttaminen oli yllättävän rentouttavaa. En ole oikeastaan koskaan ollut mikään järin iso viherpeukalo, omien kukkien istuttaminen oli tästä huolimatta mukavaa puuhaa. Ja se, kun astelee pitkän päivän jälkeen kotiin, näkee omat kesäkukkansa etupihalla, tuottaa kyllä valtavasti hyvää mieltä. 






Etupihan kukat

Takapihan kukat
 
On myös mukava istua takapihalla Tumpin kanssa ja hörppiä siinä samalla päiväkahvia. On niin mukava nähdä, kuinka Tumppikin nauttii auringosta ja lämmöstä. Sekä viihtyy kun saa vapaasti liikkua omalla pihallaan ja tarkkailla naapureiden touhuja. Toisinaan päätän syödä lounassalaatin takapihalla, varsinkin ennen töihin lähtöä se on hyvin tehokas akkujen lataus keino. Samalla kertaa saa ravitsevaa salaattia ja auringon lämpöä, jolloin jaksaa tehdä sisätyötäkin paremmin.


Tumppi viihtyy takapihalla myös itsekseen (näkymä keittiön ikkunasta)


Auringon lämmössä on hyvä ottaa päiväunet :)


Kahvihetki paras hetki :D
 


2. Työ 

Tästä päästäänkin sujuvasti itse työhön. Teen myyntityötä kenkäliikkeessä ja olen kokenut juuri tämän kaltaisen työn omakseni. Rakastan kohdata erilaisia asiakkaita, myynti sekä asiakaspalvelu onkin se omin juttuni. Työssäni saan sopivaan tahtiin uusia haasteita ja toteuttaa myös luovuutta. Tunnen vahvasti, että hyvä työyhteisö, kehittävä työ ja työn mielekkyys tuottavat hyvinvointia ja jaksamista.

Työ tuo minulle myös säännöllisyyttä arkeen. Vaikka jokainen viikko on erilainen, niin silti koen pystyväni elämään säännöllistä arkea. Täytyy vaan enemmän suunnitella omaa viikkorytmiään, että milloin tekee treenit ja milloin siivoaa kotia tai laittaa pihaa jne. Minulle vaihteleva työ tuo mukanaan myös mielekkyyttä, ei pääse niinkään kyllästymään kun rytmi on erilainen ja tietenkin jokainen päivä on sen myöden erilainen. Perustuu myös osin omaan tottumukseen, monta vuotta myyntityötä tehneenä ja eläneenä omanlaista arkeani, en enää jaksa stressailla tästä. Silloin kun tekee mielekästä työtä joka tuottaa itselle hyvää mieltä, niin onhan se mukava sinne töihinkin mennä.


Lounassalaattia omalla pihalla ennen töihin lähtöä :)



3. Tumppi

Oma koira on tuonut minulle monen monta vuotta paljon onnellisuutta. Olen onnellinen jokaisesta yhteisestä päivästä. Tiedän Tumpin olevan jo vanha, enkä pidä itsestäänselvyytenä että yhteiselomme jatkuu ikuisesti. Haluan tämän myötä nauttia yhteisistä hetkistä ja arvostaa terveitä päiviä.

Tumppi on onneksi nyt pysynytkin terveenä. Varmasti rivitalon rauhallisempi elämä (vrt. kerrostaloon) on Tumpin mieleen. Kyllähän rivitaloasuminen on koiran kanssa helpompaa ja sujuvampaa. Ei ole jatkuvasti rappujen ramppaamista ja lenkille lähtö on sujuvampaa. Tumppi on kuitenkin paimenkoira ja haluaa aina vahtia, mitä pihalla tapahtuu. Turha sisällä haukkuminen vähentyi rivariin muuton myötä, mikä on omille korville ja hermoille kyllä pelastus.


Kaunis metsä





Tumppi suunnittelee sopivaa kierimispaikkaa..


Nautimme yhdessä päivittäin rauhallisista metsälenkeistä. Olen ottanut tavaksi kulkea metsälenkit rauhallisesti fiilistellen ja nautiskellen. Minusta on hienoa, kun huomaa joka päivä metsän muuttuneen. Milloin on ensimmäiset silmut puissa, koska alkaa mustikoita tulemaan, mitä erilaisia linnunlauluja kuuluu. Minulle metsässä liikkuminen on nykyään stressinhallintaa, rentoudun vahvasti saadessani kulkea metsässä omaan rauhalliseen tahtiini. Tumppi tykkää samalla tutkia metsän erilaisia eläimiä ja tuoksuja; milloin näkyy orava ja milloin tuoksuu kauriin jäljet.  

Odotan innolla kun mustikat ilmestyy, Tumppi viihtyisi silloin vaikka koko päivän metsässä, kunhan saa syödä mielin määrin mustikoita.. :D


Siitähän se ajatus sitten lähti :D





Rakkain karvakamu :)


Siitä olen myös onnellinen, kun löysimme Tumpin kanssa vielä yhteisen harrastuksen. Olemme käyneet Rally-Tokossa säännöllisen epäsäännöllisesti. Oikeastaan niin, kuinka itse jaksan ja ehdin. Meillä on hyvä Rally-kamu, jonka kanssa on hyvä yhteisymmärrys ja teemme tätä ilon ja huvin vuoksi. Molemmilla on seniorikoirat, tärkein on vaan saada koiralle hyvää sekä mielekästä tekemistä. Toisinaan rata sujuu oikein mallikkaasti, mutta varsinkin talvella oli enemmän meininkiä ja vauhtia :D En ole kuitenkaan tästä liikaa stressaillu, kun emme kisakentille ole tavoittelemassa. Kunhan on hauskaa yhdessä koiran kanssa :)




4. Omat treenailut


Aloittaessani polven kuntoutusta, pääsin pikkuhiljaa palaamaan treenailujen pariin. Suurin tavoitteeni oli päästä juoksemaan.

Aikaa on kulunut sen verran, työ alkaa tuottaa tulosta ja polvikin on ollut lähes kivuttomana. Kävin varovasti testaamassa juoksua, ilokseni sain huomata polven kestävän juoksemista hyvin! :) Olin tästä kehityksestä jo todella onnellinen, koska juoksu on itselleni lajina hyvin tärkeä. Rakastan liikkua luonnossa ja juoksu tuottaa todella vahvaa vapauden tunnetta. 


Juoksulenkille lähdössä


Ihana aurinko ja lämpö :)
 

Minun täytyy ottaa kuitenkin varovasti. Polvi ei ole ihan vielä kunnossa ja edelleen täytyisi vaan jaksaa tehdä venyttelyitä. Huomasin nopeasti, että ihminen jaksaa tiettyyn pisteeseen asti, kunnes tapahtuu se kyllästyminen. Aina on jokin hyvä syy olla tekemättä venyttelyitä tai treenejä.

Olen halunnut olla itselleni kuitenkin armollinen. Kuuntelen nykyään paremmin mitä kehoni kertoo. Toisinaan olen vaan liian väsynyt, jolloin on parempi jättää treeni välistä. Tavoitteena minulla on saada kuitenkin kiinni säännöllisistä venyttelyistä, tiedän niiden auttavan siinä, että polvi ei enää vihoittelisi.



Treenipäivä on aina hyvä päivä :)
 
Olen kuitenkin ollut todella onnellinen, kun sain jälleen kiinni siitä liikunnan tuomasta hyvästä olosta. Tunne, että työ tuottaa tulosta, on vaan niin mahtavaa. Huomaan voimatasojen pikkuhiljaa palautuvan ja nousevan, aerobinen kunto kehittyy ja polvi kestää rasitusta päivä päivältä paremmin. Minulla ei ole mihinkään kiire näiden asioiden kanssa, vaan haluan tehdä kaikki juuri niin kuin minulle on parasta. Tiedän pääseväni omiin tavoitteisiini ajan kanssa.



5. Unelmat ja tuleva matka

Olen aina ollut vahva unelmoimaan. Olen tiennyt, että kun tarpeeksi pystyn vaan unelmoimaan, melkein mikä vaan voi olla mahdollista. Tuntuu ehkä kliseeltä, mutta kyllä omat unelmat vaan ohjaa oikeeseen suuntaa, jotta asiat voivat tapahtua.

Moniin vuosiin en unelmoinut oikeastaan mistään. Tuntui suorastaan jopa tyhjältä elää omaa elämää ilman, että oli minkäänlaisia unelmia. Tämä kertoi mielen kuormittumisesta, mikäli elämässä on ihan liikaa kaikkea, niin ei ole vaan aikaa eikä tilaa omille unelmilleen. Oppiessani joogaa, stressinhallintaa sekä mindfulnessia; sain jälleen kiinni omista unelmistani. Minusta on toisinaan jopa hämmentävää, kun kesken mindfulnessharjoituksen, saan mieleeni todella kaukaisia muistoja. En koe näitä kuitenkaan mitenkään negatiivisina, se on minulle vaan se tapa saada omat hyvät muistot virtaamaan.

Haaveilin pitkään pääseväni yhteiselle ulkomaan matkalle puolisoni kanssa. Olin toisinaan jopa surullinen siitä, etten tiennyt pääsemmekö koskaan mihinkään ulkomaille. Toisinaan herättelin ajatusta, mutta pelkäsin haaveilla, koska en uskonut siihen mahdollisuuteen millään tasolla.






Aikaa kului, aloin ottamaan asioista enemmän selvää. Aloin selailemaan eri kohteita, erilaisia paikkoja, luomaan konkreettisia mielikuvia. Tein kartoitustyötä, kyselin tutuilta matkakokemuksia ja vinkkejä. Ajatuksena, että ehkä sitten joskus, pääsemme yhdessä reissuun. Suurin toiveeni oli, että puolisoni pääsisi näkemään ne palmut ja hiekkarannat. Minulle matkustaminen oli tutumpaa, koska olin reissannut jo nuoresta asti, mutta palaan ehkä joskus tulevaisuudessa omiin reissumuistoihini.

Suunnittelimme puolison kanssa tulevaa kesää. Mietimme, mitä haluamme tehdä yhdessä. Minulla on moniin vuosiin oikea kesäloma ja olisi huippua päästä jonnekkin reissuun. Vaihtoehtona oli joko Suomessa taikka sitten jopa sinne ulkomaille. Päädyimme lopulta etsimään ulkomaanmatkaa, asiat loksahtivat mukavasti paikoilleen. Pääsemme heinäkuussa yhteiselle matkalle Turkin Alanyaan! 


Tulevan matkan haavekuva. Piirros by. Hanna
 


Olen ollut tästä jo pitkään ihan liekeissä. Olen tuntenut sen innostuneen odotuksen tunteen, sen pienen jännityksen ja perhoset vatsassa -fiiliksen. Olen niin onnellinen, kun olen saanut monien vuosien jälkeen oikein odottaa innolla yhteistä matkaa. Ajatus siitä, että pääsemme sinne aurinkoon, näemme yhdessä  ne palmut ja rannat, saamme viettää ihan oikeaa lomaa, on vaan jotakin niin parasta! Olen halunnut nauttia täysillä tästä tunteesta, kun vihdoin pystyn odottamaan ja iloitsemaan tästä näin paljon. Sain jälleen toivoa siitä, että unelmat toden totta on tehty mahdollisiksi ja toteutuviksi.



Uskaltakaa unelmoida. Sillä unelmat totta tosiaan voivat tapahtua :)



Halutessanne voitte myös pohtia, mitkä ovat juuri teidän elämän ne viisi tärkeintä asiaa, joista saatte onnellisuutta :) Toisinaan on hyvä pysähtyä hetkeksi ja tarkastelemaan omaa elämäänsä. Uskon, että jokaiselta löytyy iloa ja onnellisuutta tuovia asioita. Vaikeina hetkinä tarvitaan juuri niitä pieniä toivon kipinöitä, jotka auttavat jatkamaan eteenpäin. 


Tsemppiä ja voimia kaikille! <3








Ihanaa kesää!








Terkuin





Hanna ja Tumppi








Seuraa meitä

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Instagram @hannahtuulia

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)