keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Sateen jälkeen paistaa aurinkoOlette varmaankin joskus kuulleet tuon sanonnan. Se on mielestäni hyvinkin lohdullinen tieto, koska kyllä se aurinko paistaa sateen jälkeen, oli sitten syksy taikka kesä. Kesällä toki huomattavan paljon enemmän, syksyllä se voi olla että aurinko pilkahtaa vasta talvipakkasten aikaan.

Mutta nyt ei mietitä sitä. Kevät on vihdoin saapunut oikein kunnolla ja lämpöä on ollut mukavasti. Olen itse ollut enemmän töissä, ja sisätyön tekijänä tämä auringon lämmöstä nauttiminen on ajoittain aika minimaalista. Jonka takia olenkin ottanut, että silloin kun on aurinkoinen taikka muuten lämmin sää, niin lähden tekemään Tumpin kanssa pidempiä lenkkejä. Huomaa Tumpistakin, että auringon valo piristää sitä paljon. Toki täytyy ottaa huomioon Tumpin karvapeite, siinä tulee ajoittain turhankin kuuma. Mitä lämpimämpi on, sen rauhallisemmin liikumme. Eihän meillä ole mikään kiire.

Olemme liikkuneet hyvinkin vaihtelevassa maastossa. Eniten pidän kuntoradalla lenkkeilystä, siellä on vaan niin mukava tunnelma. Sinne tuleekin lähettyä vähintään kerran päivässä, tulee mukavasti liikuttua luonnon ja metsän rauhassa. Se rentouttaa mieltä ja laskee stressitasoja huomattavasti.

Yhtenä kauniina päivänä tein Tumpin kanssa pitkän lenkin. Kävelimme alkuun kuntoradalla, sen jälkeen kuljimme metsäpolkuja pitkin. Kuljimme kallioilla, poluilla, hiekkateillä. Lenkki oli mukavan vaihteleva. Tumppi päättikin mennä kahlaamaan mutakuoppaan, sen jälkeen tassut sekä mahanalus olivatkin sen näköiset. Mutta tärkeintä on että Tumpilla oli kivaa! Kotona odottikin suihkuhetki, meille molemmille. Olin itsekkin hikinen auringon kuumotuksesta.

Sääolot muuttuivatkin aika merkittävästi. Ilma viileni ja vettä satoi kahtena päivänä putkeen todella paljon. Ihastelin sadepisaroita kuusen oksilla. Tumppia vesisade ei paljon häiritse, onhan se vähän nihkeetä lähteä lenkille mutta kyllä se menee kun ulos pääsee. Säässä kuin säässä se on lenkkeiltävä koiran kanssa.


 

Sateen jälkeen ilma on aina todella raikas. Huomasi oikein, kuinka luonto heräsi eloon. Puiden lehdet kasvoivat huimaa vauhtia, kevään nurmikko oli oikein runsas. Erilaiset kasvit pilkottivat eloon maasta. Auringonpaiste oli todella ihastuttava, juurikin sateen jälkeen. Se aina piristää ja tuo jatkuvuuden tuntua. Vaikka sataa, niin aurinko kyllä hellii sen jälkeen. Tumppikin nautti raikkaasta säästä ja päätti heittäytyä pyörimään kostealle hiekalle. Tämä on kyllä sellainen metsänsankari kuin olla ja voi.Nautitaan nyt hyvästä säästä ja auringon tuomasta hyvästä fiiliksestä!


Terkuin

Hanna ja Tumppi

2 kommenttia:

Kiitos mukavasta kommentistasi :)