torstai 26. joulukuuta 2019

Meidän joulutunnelmia

Meidän joulu sujui tänä vuonna mukavissa merkeissä. Vietimme joulua kahdessa osassa: etukäteen ja virallisena aattopäivänä. 

Oli mukavaa, kun saimme uudessa kodissa vietettyä joulua. Sekä mukavaa, kun pääsimme sujuvasti kulkemaan aattona jouluvierailulle. Kyllä nuo edelliset joulut ovat olleet raskaita, kaiken sen stressin kanssa, missä vietämme koko joulun, miten pääsemme Turusta Lahteen sukulaisten luo, entä jos emme pääsekkään, milloin pääsemme lähtemään Turusta Lahteen ja milloin täytyy mennä takaisin Turkuun töihin.. Että huhhuh. On kyllä ihan etuoikeutettua asua lähellä, josta nautin nyt suuresti.


Eka joulu uudessa kodissa :)


Ennen jouluaattoa


Ennen virallista jouluaattoa, vietimme joulun äidin ja veljeni kanssa. Jaoimme lahjat (perinteenä ollut hankkia edes jotain pientä, itselle tulee hyvä mieli kun jouluna muistan lahjalla) ja katselimme, kun Tumppi avasi omat lahjansa. On kyllä hauskaa katsottavaa kun Tumppi onnessaan repii ja rapistaa paketteja :)
 


Tumpille tietenkin se suurin paketti :'D

Ja lahjan avaaminen saatiin käyntiin

Niin hyvin osaa repiä :D


Tumppi sai lahjaksi uuden pehmolelun :) Lelu on Aroma Dog, eteerisellä laventeliöljyllä käsitelty koiraa rauhoittava lelu. Lelun tuoksu auttaa koiraa rauhoittumaan ja sekä helpottaa isojen elämänmuutosten tuoman stressin kanssa kuten esim. muutto. Tumppi ainakin tykästyi suuresti leluun ja pitikin sitä heti onnessaan suussaan :D 


"Hams tämä on niin pehmeä" :D

Hellästi piti vähän myllätä :)

"Kylläpäs sain hienon lelun lahjaksi" :D

"Nuusk mikä tuoksu" :D

"nyt voikin lähteä tutkimaan teidän muiden paketteja" :'D



Nautiskelimme siinä pakettien availujen jälkeen yhdessä kahvipöydän äärellä vähän suolaista syötävää ja kuningatarpiirakkaa. Vaihdoimme kuulumisia ja fiilistelimme joulua. Emme jaksaneet muuton jälkeen järjestää kummemmin joulua, yhteinen aikahan se tärkeintä joulussakin on. 



Yksinkertainen on kaunista



Jouluaatto



Jouluaatto aamu

Jouluaaton aamu aukesi rauhallisissa merkeissä. Nautiskelin siinä aamukahvia, kunnes lähdin kiirustamaan lenkille. Oli ehdittävä takaisin ennen joulurauhan julistusta. Nukuin nimittäin hiukan kertyneitä univelkoja pois ja mikäs onkaan helpompaa kuin asua rivarissa, jossa voi koiran päästää takapihalle pahimmalle hädälleen :D jolloin ei ole niin kiire sinne lenkille, paitsi jouluaattona, että ehtii takaisin ennen joulurauhan julistusta.



Tämä jouluaatto oli vähäluminen


Suomen luonto on silti aina niin kaunis :)


Riisipuuroa, joulurauhan julistus ja etlari



Siinä oli päivällä aikaa rentoutua ja nauttia joulun tunnelmasta. Oli ollut niin kiireistä sekä hektistä ennen joulua, kaiken tämän muuton keskellä, että hetki omaa aikaa teki kyllä hyvää. Lueskelin siinä rästiin jääneitä etlareita oikein maratonina, sytyttelin kynttilöitä ja katselin värikästä joulukuusta.



Pieni etlarimaraton :D



Kynttilät tuomaan tunnelmaa



Väriä vaihtava joulukuusi :D Ihan mun ehdoton lempparikuusi :D



 Joko oikea tai tämä pikkunen joulukuusi, niin joulu on pelastettu :)


Chillailin vaan koko aamupäivän kollareissa ja pörrösukissa. Nautiskelin vielä toisen kupin kahvia siinä etlareiden parissa. Huomasin, että olin onnistunut nyt jo juomaan kahviöverit. Tuli olo, että huh miksi pitikään juoda näin paljon kahvia. Juuri nyt. Kun vasta oli edessä lähtö itse joulupöytään.. :D Hyvä minä, juuri niin, hyvä minä.. 


Kahviöverit :'D

Tumppi päädyttiin jättämään kotiin lepäämään. Tumpilla on nyt ollut selvästi kroppa jumissa, koska ontumista alkoi esiintymään. Kipulääkekuuri käyntiin sekä lepoa ja lyhyitä lenkkejä. Voi olla, että kun olemme tutustuneet uusiin lenkkipolkuihin, niin olemme huomaamattamme kävelleet liikaa. Sekä nämä talven liukkaudet ja pakkaset tekevät, että Tumpin kroppa menee ihan juntturaan. Koirahieroja täytyy kutsua tuossa tammikuussa, kun löydämme Lahdesta sopivan. Nyt vaan lepoa ja rauhaa, vanha kun on niin nivelet eivät enää ole entisellään. Sekä se nivelrikko, sehän se vaivaa.


"Kuules Tumppi, sopiiko että jäät kotiin lepäämään?" Kysyin minä.

"Että mitä, minäkö jään kotiin, näin jouluaattona?!" -kysyi Tumppi. Mutta mikäs hätä hänellä omassa kodissa, saa ainakin rauhassa nukkua ja levätä :) Kun emme kuitenkaan montaa tuntia tule poissa olemaan :)


Ja seuraavaksi itse joulun viettoon


Kiirehän tässä kuitenkin iski :D Äkkiä pakkelit naamaan, hiukset kiharrukseen, tonttulakki päähän, korut ja muut kuntoon sekä menoksi :D

Joulutunnelmaan alkaa pikkuhiljaa pääsemään, kun radiossa soi joulumusiikki :D

Keli vaan muuttui sateiseksi, ja vei ne vähäisetkin lumet mennessään

Joulukoru :)



Joulutunnelmaa



Aito kuusi on aina aito kuusi :)


Jännittävää, mahtaakohan joulupukki tulla? :D

Nonni tulihan hän, itse joulupukki! :D

Upeat piparkakkutalot :)


Aattoa vietimme puolisoni serkun perheen luona. Sinne oli kokoontunut muitakin puolison sukulaisia ja oli todella ihanaa viettää yhdessä aikaa isolla porukalla. Arvostan suuresti, kun olen päässyt mukaan puolisoni sukuun. Kun haaveilin aijemmin suuresta suvusta, niin olen onnellinen, kun sain ison suvun puolisoni kautta.

Kaikkein upeinta oli syödä yhteisessä pöydässä huippuhyvää jouluruokaa. Sekä katsella, kun joulupukki toi lahjoja josta perheen pienimmät olivat hämmentyneen iloisia :D Sekä se riemu, kun lapset availivat paketteja, oli kyllä sydäntä lämmittävää. Kyllä vaan lapset tekevät joulun, sekä kaikki lähimmäiset ihmiset. Joulu kun on yhteinen ja lämmin juhla, jonka yhteinen aika lähimpien ihmisten kanssa tekee. Oli kyllä ehdottomasti yksi ihanimmista jouluista :)

Kiitos suuresti kaikille, jotka tämän upean joulun järjestitte ja teitte mahdolliseksi! <3

 
Suuret kiitokset ihanasta joulutunnelmasta <3


Itse sain tänä vuonna käytännöllisiä lahjoja. Kuten pörrösukat, villasukat, kaulahuivin, hienoja kynttilöitä, fleecepeiton sekä suklaata ja kahvia. Itselle hankin gorillapod -kamerajalan, johon saa liitettyä kameran lisäksi myös puhelimen. Jos vaikka videoprojekti ottaisi aivan uutta tuulta alleen, se selvinnee myöhemmin.. :)


Gorillapod
 
Nams kotona nautimme jälkkäriksi joulukarkkeja. Karkit ovat minun suosikkejani :D vaikka toki ehdottomasti suklaa jouluun kuuluukin :D



Jouluaaton iltana kävimme vielä hautausmaalla. Meille on tullut tavaksi käydä vielä illalla hetki muistelemassa ja viedään kynttilät. Kaiken joulunvieton keskellä on hyvä hetki kääntää katse niiden rakkaimpien pariin, jotka säilyvät muistoissamme <3


Vien kynttilät muualle haudattujen muistopaikalle

Minulla on tapana laittaa kaksi kynttilää: Toinen rakkaimmille ja toinen rakkaimmille eläimille. Haluan myös muistaa näin jouluna elämässäni mukana kulkeneita eläimiä.



Joulu oli aivan upea ja ihastuttava. Olen todella onnellinen, kun tänä vuonna joulu sujui jälleen kerran mukavissa merkeissä. Ja että on kaikki ihanat ihmiset ympärillä, joiden kanssa joulua viettää. Tunnen suurta kiitollisuutta. Kiitos kun olette olemassa <3



Nyt käännämme pikkuhiljaa katseen tämän vuoden viimeisten päivien suuntaan. En vielä tiedä, ehdinkö kirjoittamaan blogia enää tämän vuoden puolella. Mutta jos en ehdi, niin toivotan tässä kohtaan:


Ihanaa alkavaa vuotta 2020, kaikki on mahdollista!



Elämä on niin mahtavaa juuri nyt ja haluan uskoa, että kaikki menee vaan parempaan suuntaan.



"Uskalla unelmoida" <3






Terkuin 





Hanna ja Tumppi









Seuraa meitä!

Istagram @hannahtuulia

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)