perjantai 1. marraskuuta 2019

Valoa ja turvallisuutta pimeneviin iltoihin

Oikein hyvää marraskuun ekaa päivää! Kylläpä aika juokseekin jälleen hurjaa haipakkaa eteenpäin.

Päivisin on ollut upean kirkasta ja kirpsakkaa pakkasta. Nyt kun on siirrytty talviaikaan niin illat ovat uhkaavasti pimentyneet. Oli jälleen aika siirtää katse heijastimiin ja erilaisiin valoihin. Nykyään on saatavilla kyllä hurjan paljon ulkoiluun soveltuvia led-valoja. Sekä ihmisille että lemmikeille. 
 

Se kun itse liikkuu autolla, niin tulee kyllä kiinnitettyä huomiota erilaisiin heijastin/valoratkaisuihin. Tässä ihan lähipäivinä kauppareissulle mentäessämme huomasimme koiranulkoiluttajan ylittämässä katua. Ainoa, minkä ensin huomasimme oli koiralla kaulassaan roikkuva led-valo. Ulkoiluttajien mahdolliset heijastimet (jos niitä oli..) eivät osuneet auton valoihin. Näimme siis pelkästään koiralla olevan pienen valon, joka vähän kuin ”pelasti myös ulkoiluttajat”. Autoillessa täytyy kyllä ehdottomasti käyttää tarkkuutta ja varovaisuutta, nyt kun illat pimenevät hurjaa vauhtia. Ihminen sekä koira valitettavasti hukkuu katuvalojen ja varjojen sekaan, jos heijastinta ja/tai valoa ei ole kiinnitettynä.

Olen kyllä tyytyväinen, kun erilaiset heijastinliivit ovat nostaneet suosiotaan. Juoksukoulun aikaan oli hienoa katsoa, kuinka monilla juoksijoilla oli heijastinliivit. Itse laitoin siihen aikaan parit napsautusheijastimet (käteen napautettavat heijastimet, jotka kiertyvät napakasti käden ympärille) ja roikkuvan heijastimen + juoksukengissä oli heijastinnauhat. Olisihan voinut olla vielä heijastinliivi, mutten ole vielä päässyt oikein sen makuun.Heijastinnauhat löytyvät sekä talvikengistä että nastakengistä, joilla juoksin talvella juoksukoulussa :)Mitäpä siis löytyy meidän valo/heijastin varusteista?

 • Tumpille tuli aikoinaan hommattua valopanta. Niin näppärä heittää kaulaan, napauttaa valo päälle (tasainen valo, mielestäni vilkkuva valo on häritsevä..) ja lähteä kulkemaan iltalenkkiä. Yhteen aikaan laitoimme usein ihan tavallisen otsalampun Tumpin kaulaan. Se aiheutti huvitusta muissa ulkoilijoissa, mutta valo näkyi parhaiten ja kesti myös Tumpin käytössä. Siihen aikaan ja todennäköisesti edelleenki herra tykkää heittäytyä hankeen pyörimään. Kunhan nyt lunta saadaan :D Ei ollut ensimmäinen eikä viimonen kerta, kun pieni led-valo oli entinen.. :D Tämä valopanta on kyllä hyvin kestänyt käytössä :)


  Hyvin näkyy! :)


     Näppärä valopanta :)  Otsalamppu  "Mitä tää tekee lattialla?"
  "Oliko sulla jotai mielessä?"  "Väsyttää, ei oo mitää mielenkiintoista menossa. Muuta kuin mun päiväuniaika" :D


 • Itse laitoin takkiin pienen led-valon. Näppärä kun on pieni ja kätevä, ei häiritse lenkkeillessä. Takissa roikkuu myös tavallinen roikkuva heijastin ja lisänä laitan napsautusheijastimen. Onhan minulla yksi valoranneke, jonka saa vaikkapa asetettua haukkarin kohdalle, mutta huomasin sen häiritsevän kanssa lenkkeilijää, kun häikäisi ikävästi silmään. Soveltuu paremmin jos käy koiran kanssa yksin lenkillä tai vaikkapa itsekseen juoksulenkillä.  "Mikäs se tämä onkaan?"  Led-valot  Käteviä nää led-valot, vaikkei patteri kauaa kestäkkää :D  Valoranneke • Kiinnitän melkein joka reppuun tai laukkuun aina yhden heijastimen. Mielestäni nykyään on niin paljon kivoja heijastimia, että sopivat hyvin kuin asusteena :) Usein on käynyt niinkin, että heijastin roikkuu mukana koko pitkän kesän. Tämähän ei tietty ole heijastimelle hyvä, koska pääsee kulumaan. Mutta usein kesällä olen niin vauhti päällä etten huomaa ottaa koko heijastinta poiskaan :'D mutta tärkeää muistaa säännöllisesti tsekata heijastinten kunto :) 
   
 • Heijastimet ovat minulle niin kivoja, että kyllä harmittaa kun yksi timantin mallinen heijastin hävisi yhtenä legendaarisena uuden vuoden aattona.. :/ Ja yhden koiraheijastimen kohdalla kävi kerran ruokakaupassa, että juuri kun menin kassalle niin heijastin tarttui ostoskärryyn kiinni ja lensi hienossa kaaressa jonnekkin kauas (oli kiinni sellaisessa vieterinarussa.. :'D) ja kassatyöntekijä katsoi kyllä pitkään että ”mitähä ihmettä juuri tapahtui”.. :'D kyllä silloin pikkusen hävetti :'D  Nykyään on haamuheijastin tuossa vieterinarussa. Tämän pidän visusti lenkkeilytakissa kiinni, jonka kanssa en mene kauppaan :'DParasta on kyllä käydä valoisaan aikaan ulkoilemassa. Näin pimenevien iltojen aikaan on tärkeää saada energiaa valosta ja auringosta. On todella rentouttavaa käydä metsälenkillä ja fiilistellä tulevaa talvea ja kuunnella metsän hiljaisuutta. Vielä kuitenkin muutamat linnut visertävät. 


 

Odotan kyllä, että saadaan edes hieman lunta. Vaikuttaa merkittävästi talvi-iltoihin ja siihen valon määrään, kun on upea ja kaunis hanki. Tumppikin on kyllä niin lumifani, ollut aina, että ei tuo vähäinen ensilumi vielä aiheuttanut suurta reaktiota :D


"Tjaa, luntako?""Tuliskoha sitä tuolta jostain vielä lisääkin?" :'DIhanaa ja turvallista talven aikaa!

Terkuin

Hanna ja Tumppi 

P.S. Kirjoittelin Instagramiin omia fiiliksiäni lunta ja talvea kohtaan :)

  


Seuraa meitä!

Istagram @hannahtuulia

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)