tiistai 18. joulukuuta 2018

Suklainen joululahjavinkki

Joulun lähestyessä alkaa se rumba kun pohditaan mitä haluaa kenellekkin hommata joululahjaksi. Olen huomannut, että yhä enemmän ja enemmän annetaan materian sijaan jotakin elämyksellistä tai itse tehtyä. Tämä on todella hyvä muutos kohti parempaa huomista. Maailmasta löytyy jo niin paljon kaikkea niin kyllä lahjatkin voivat olla ekologisempia valintoja.

Jos sinulla on vielä lahjapohdinnat kesken niin tässä on yksi kiva idea lahjaksi :)

Tähän lahjaan tarvitset;

Muutaman levyn suklaata (maito- tumma- tai valkosuklaata)
Jääpalamuotin
Erilaisia marjoja tai pähkinöitä
Lasipurkkeja
Lahjanarua ja pahvia

Kuin itse tehdyt suklaayllätykset

  • Sulata suklaa kattilassa tai mikrossa.
  • Laita suklaata muottiin noin puoleen väliin

  • Laita haluamasi täyte (mustikoita, goji-marjoja, pähkinöitä jne)

  • Laita päälle lisää suklaata niin, että muotti täyttyy
  • Tämän jälkeen pakastimeen jähmettymään
     
  •  Valmis!

     Laitoin pohjalle hieman sulatettua voita. En tiedä tarvitseeko välttämättä, mutta huomasin että sillä suklaa ei tartu niin tiukkaan kiinni. Varmaan silikonimuotista lähtee irti ilman voitakin. Tuohon tavalliseen jääpalamuottiin suklaa tarttuu kyllä aika tiukkaan. Varovasti veitsen kanssa voi koittaa irrotella. Laitoin pienen palan teippiä muotin reunaan kiinni jotta tunnistan minkä makuista suklaata on missäkin kohtaan.

Irrottelun jälkeen asettelee suklaat lasipurkkiin. Askartelee tervehdyksen pahviseen korttiin ja laittaa lahjanarulla kiinni. Lahja on valmiina :)Innostuin tekemään hasselpähkinäsuklaata, mustikkasuklaata ja Suomisuklaata.  Suomisuklaa tulee näppärästi maitosuklaan ja valkosuklaan yhdistelmällä. Se pysyi näistä melkeinpä parhaiten kasassa. Helposti tuli laitettua liikaa vaikkapa mustikkaa niin eihän puoliskot pysyneet toisissaan kunnolla kiinni. Se kun pitää innostua laittamaan täytettä vähän reilummalla kädellä niin käy juurikin näin. Eipä tuo nyt ole niin vakavaa ja ainahan se ajatus on tärkein :) 

Suosittelisin muotiksi jonkun näppärän ja pienikokoisen. Vähän tuntui, että tuo ruusumuotti oli hiukan liian iso. Suklaata on kivempi syödä kun on pienempiä palasia. Tuollainen valkoinen perusjääpalamuotti toimi kyllä aika kivasti. Tuli vähän kuin Toblerone palasia :) Silikonimuotista suklaa lähtee kivuttomimmin irti. Tyyli on vapaa :) 


Tämä oli viime vuoden lahja ja ainakin ihmiset yllättyivät. Vaikutti myös, että tykästyivät. Yksi aika helppo lahja toteuttaa :)

Ihanaa joulun aikaa!Terkuin


Hanna (ja aputonttu Tumppi :D)Seuraa meitä:

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Instagram @hannahtuulia

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)