torstai 29. marraskuuta 2018

Rally-treenien tunnelmaa

Olemme harrastelleet Rally-tokoa nyt jo hyvän tovin verran. Ensimmäiset treenit starttailivat kesällä 2016 ja kirjoittelinkin ensimmäisen postauksen siitä vuoden 2017 puolivälissä. Tähän postaukseen pääset tutustumaan alla olevasta linkistä;

Tuossa postauksessa on kerrottu ennemmän myös itse lajista. Ajattelinkin nyt, että kertoilen miten se nykyään meiltä sujuukaan :D

 




Tumpilla on aina todella paljon virtaa kun pääsemme treenaamaan Rallya. Jo kotona pakatessani treenitavaroita kasaan niin Tumppi häärää ja pyörii jaloissa. Autolle päästessämme ei meinaa millään rauhoittua vaan pyörii ja säheltää. Haukahtelut takapenkillä eivät ole niin kiva juttu, onneksi Tumppi on siitä vähän edes rauhoittunut. Autoilu on aina yhtä hauskaa, ainakin Tumpin mielestä :D

Kentälle päästyämme on herralla heti kova vauhti päällä. Laitan Tumpin kiinni alkuun jalkapallomaalin tolppaan jotta voimme rauhassa katsoa kyltit ja tehdä radan kaverin kanssa. Tämä on tietysti Tumpille yhtä tuskaa, malttamaton kun on, mutta nykyään on siihenkin toisinaan löytänyt vähän malttia. 



 



Viime kerralla tein alkulämmittelyn sillä aikaa kun kaveri suoritti rataa koiransa kanssa. Aikaisemmin olen mennyt vaan suoraa radalle, mutta nyt olen huomannut ettei se oikein ole kannattavaa. Kylmillä lihaksilla suoraan treenaamaan lähtö on aina riskialtista. Kroppa kipeytyy ja päälle Tumpin nivelrikko niin kyllä alkulämmittely on paikallaan. Radalle lähtö sujui tämän jälkeen huomattavasti paremmin; Tumppi oli hereillä ja kuunteli todella hienosti. Aikaisemmin eka rata on mennyt niin sähläillessä kun itse katsoo kylttejä ja Tumppi sählää herkkujen perään. On kyllä sen näköistä meidän touhu välillä että voi huhhuh :D Hylkäys tulisi saman tien jos kisoihin lähdettäisiin. 


Minä katson kylttiä ja Tumppi odottaa malttamattomana mitä tehdään seuraavaksi

Jäi jälkeen kun en antanut käskyä :'D


Emme treenaa kisakentille, mutta koitin silti terästää muistiani ja tehdä kyltit tarkkaan oikeasta kohdasta mutta huomaahan sen kun teemme tätä vain omaksi iloksemme niin aika herkästi tulee lipsuttua ja joustettua. Tumppi osaa hyvin ja malttoi viimeksi myös todella hyvin keskittyä. Ainoa juttu on, että kun kädessäni on herkku niin Tumppi koittaa napata sitä kesken matkaa suoraan kädestäni. Lapaset olivat hetkessä kuolan peitossa. Haastavina liikkeinä Rallyssa on sellaiset, joissa koira ja kouluttaja lähtevät eri suuntiin. Meinaan itse mennä solmuun ja Tumppi tekee extrapyörähdyksiä sillä välin kun olen liian hidas. 


Siinä meni sormet, ainakin melkein :'D
 



Vielä täytyy opetella peruuttaminen. Peruutusharjoittelu onnistuu kotona parhaiten. Tekee kujan ja siinä kun opettaa peruuttamaan niin Tumppi oppii sen äkkiä. Tumpilla on sellainen luonne ettei oikein halua tehdä mitään mikä ei ole tullut käskystä. Että jos koittaa kädellä ohjata niin Tumppi katsoo et hei äläs koske muhun. Tai jos koittaa peruuttaa niin että seisoo koiran edessä ja työntää sitä hieman niin tämäkin on Tumpista häiritsevää. Istahtaa ennemmin ja katsoo että häh mitä sä oikeen haluat mun tekevän :D

Nyt jatkossa muistan vaan sen, että en pidä herkkuja valmiina kädessä odottamassa vaan otan niitä herkkupussista sitä mukaan kun tarvii. Rata tulee suoritettua paljon paremmin ja kyllä motivaatio riittää radan loppuun näin kokeneella koiralla. Välissä voi toki palkata mikäli tarvitsee.



Hetkittäin sujuu niin hienosti :)


Mutta tärkeintähän on kuitenkin se että on hauskaa! :D Nautin siitä, kun näen kuinka onnessaan Tumppi on päästessään treenaamaan ja ei meinaa nahoissaan pysyä kun on niin täynnä iloa ja virtaa. On se hieno karvakamu :)

Viime talvena kävimme kokeilemassa myös hankitreenejä. Tumppi oli tästä ihan onnessaa, loikki ja hyppi sinne tänne. Silloin ei kyllä näyttäny niin Rallylta mutta ajattelin että antaa mennä vaan :D Tumpilla on usein pakkassäässä paljon virtaa ja tykkää möyrytä ja loikkia hangessa.



Joko pääsis radalle :D

Höööh eikö vielä mennäkkää :D



On tämä vaan huippu laji! :)




Näihin tunnelmiin!





 Hanna ja Tumppi




 
Seuraa meitä:

Facebook ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Instagram @hannahtuulia

Bloglovin' ”Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)