perjantai 27. huhtikuuta 2018

Mukana liikkumisessa, Polar M200




Olin jo pitkään halunnut itselleni sykemittarin. Alkuun ajattelin, että hommaan sellaisen jossa on vain pelkkä sykkeenmittaus. Ilman mitään aktiivisuustoimintoa.

Noh, huomasin nopeasti tämän suorastaan mahdottomaksi. Nykypäivänä suurimmassa osassa ellei jopa kaikissa rannekkeissa ole se aktiivisuustoiminto. Koin tämän alkuun stressaavaksi, jopa vaativaksi. Ajattelin, ettei tällainen sopisi minun luonteelleni. Olenhan ollut välillä liiankin kova ja ankara itselleni.

Tutustuessani erilaisiin syke/aktiivisuusmittareihin, Polarin rannekkeet veivät voiton. Halusin ehdottomasti sykkeen mittauksen tapahtuvan suoraan ranteestani, koin sykevyön hankalaksi. Olen tyyppinä sellainen, että haluan lähteä nopeasti toimimaan kun sille fiilikselle satun. Ei siinä enää aleta virittelemään sykevyötä.

Tämä Polar M200 vei voiton hinta-laatusuhteeltaan. Pidin myös kellomaisesta ulkonäöstä. Kiinnostuin kuitenkin oman aktiivisuuteni mittauksesta, ja äkkiäkkös aktiivisuustasot nousivat tavoitelukemiin. Jopa niiden ylikin. Päivittäiseen aktiivisuuteen lasketaan seisominen, kävely, juoksu ja erilaiset treenit ja aktiviteetit. Äkkiäkkös myyntityössä ja koiralenkeillä tulee tavoitteet kasattua.




Alussa tuli vapaapäivinä painetta päästä sinne tavoitteeseen, eli täyteen 100%. Ranneke tuntui myös ajoittain epämukavalta ranteessa, varsinkin talvella oli hankala saada takin hiha kunnolla kun rannekkeen kello-osa on aika paksu.

Rannekettahan on tarkoitus pitää jatkuvasti ranteessa. Silloin se mittaa päivittäistä aktiivisuutta ja seuraa yöllä unen laatua. Minulla oli stressikausi tuolloin päällä ja nukuin todella huonosti. Heräilin yöllä kun ranneke ärsytti ja yritin repiä sitä irti. Päädyin jättämään rannekkeen aina yöksi pois. Silloinhan ei saa unesta mitään dataa, mutta enemmin nukun hyvin kuin levottomasti ranneke kädessäni.

Seurailen tietysti aktiivisuutta mutten ota siitä nykyään liikaa paineita. Jos töissä saan 150% aktiivisuusprosentteja kasaan niin ei ole niin vakavaa jäädä vapaapäivänä vaikka johonkin 50% tasolle. Arjen tasapaino. Ranneke mittaa kuitenkin joka päivä sen aktiivisuuden eikä ota huomioon huonosti nukuttuja öitä tai kiireisiä päiviä. Toisinaan on hyvä sallia itselleen armollisuutta, eikä joka päivä tarvitse painaa sata lasissa. Onhan se hienoa nähdä kellon ruudulla, että ”saavutit tavoitteesi”. Kauanko tämä motivoi joka päivä paahtamaan sen eteen vaikka keräämällä ne muutamat askeleet? Toisia tällaiset asiat motivoivat ja lisäävät liikkumista, hyvä niin. Itse liikun päivittäin muutenkin paljon ja touhuan menemään, tarvitsen enemmän lepoa ja rauhaa kuin jatkuvaa itseni ruoskimista.

Palataanpa takaisin itse kelloon :D Kello on äärimmäisen hyvä sykkeiden seurannassa. Juurikin se helppous kun laittaa rannekkeen kireämälle ja sykkeen seurannan päälle niin voi aloittaa harjoittelun. Nyt olen satunnaisesti seuraillut lenkkireitin pituutta tai muuta liikkumista. Aika vähän tulee otettua dataa omista treeneistä, kun teen vähän sitä sun tätä. Satunnaisesti. Joinakin viikkoina joogaan, joinakin teen kehonpainotreenejä ja kaivan käsipainot esiin. Ulkoilen kuitenkin päivittäin koiran kanssa, lenkkeilen yhdessä ystävien kanssa :) 
 



Ihan se alkuperäinen tarkoitus, miksi hankin rannekkeen, oli päästä seuraamaan sykkeitä juoksulenkeillä. En heti päässyt suunnitelmistani huolimatta juoksemaan, polvi kipeytyi alkuun todella herkästi. Olen nyt tovin kuntouttanut polvea kotitreeneillä ja venyttelyillä.
Pikkuhiljaa olen päässyt kokeilemaan kevyitä juoksupätkiä ja polvi on alkanut kestämään paremmin lisääntynyttä rasitusta. Varovasti saan aloitella etteivät kivut palaudu. Palaan treenikuulumisiin myöhemmin :)

Polven kuntoutuksesta pääsette lukemaan lisää alla olevista linkeistä;





 

Teen vielä loppuun yhteenvedon rannekkeesta.


Polar M200

Plussat
  • sporttinen ulkonäkö
  • sykkeen mittaus suoraan ranteesta
  • helppokäyttöisyys
  • vaihdettavat rannekkeet
  • datan saa siirrettyä puhelimeen asennettuun Polar Flow -sovellukseen, johonka saa palautetta päivittäisestä aktiivisuudestaan, kuukausiraportin, unen seurannan jne.
Miinukset
  • Ajoittain hankala ranteessa, varsinkin talvella kun puetaan paljon päälle
  • Laite on ladattava, mutta akku kuluu harjoituksissa nopeasti


Synttäripäivänä tuli esiin synttärikakku :)


Kaikinpuolin toimiva ja näppärä laite. Toisinaan tästä saa kipinän treeneihin, mutta ei se itselläni toimi motivaattorina. Ehkä kun pääsee paremmin käyttämään laitetta ikään kuin tositoimissa niin voi olla erilainen fiilis. Haluankin tästä eniten sykkeen seurantaa, jotta saa tulevista juoksutreeneistä itselle kehittäviä. Tietenkin oma olotila kertoo enemmän kuin pelkkä mittari, tämä onkin tukena omissa tavoitteissaan.

Tärkeintä on vertailla tuotteita, mitä haluaa, minkälaisen mittarin tarvitsee ja mihinkä tarkoitukseen. Näitähän on markkinoilla nykyään monenlaisia, eri merkkisiä ja eri tyyppisiä. Tärkeintä on tiedostaa ne omat toiveet, että löytyy varmasti itselleen se paras ranneke.



Menossa mukana, myös rally-treeneissä :)


Tässä mietinkin miksi juuri se sykevyö olisi sittenkin kätevämpi. Sykkeenmittaus on tarkempi ja ranneke voi olla vaikka hihan päällä niin johan näkee helposti missä sykkeissä mennään. Ärsyttää suunnattomasti asetella hihaa paikalleen ja jotta saa sykkeen mitattua niin ranneke täytyy olla kunnolla ranteessa kiinni. Jos treenaisin todella paljon niin ehdottomasti sykevyöllinen olisi se kovempi sana. Lähinnä tykkään sporttisesta ulkonäöstä ja tarkka sykkeenmittaus ei ole itselleni tärkeimmässä asemassa. Tunnen oman kroppani niin hyvin että pystyn asettamaan treenitehot sopiville tasoille :) 




Ihanaa viikonloppua!








Terkuin 




Hanna ja Tumppi







Seuraa meitä;
Facebook "Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa"
Instagram @hannahtuulia
Bloglovin' "Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa"








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)