perjantai 21. lokakuuta 2016

Tumpin kuulumisia

Tumpille kuuluu pääosin oikein hyvää. Tietysti huomaa, että ikähän herralla alkaa painamaan. Koiran mieli on virkeä ja nuori, mutta kroppa ei pysy enää oikein menossa mukana. Tumppi alkoi nilkuttamaan lenkeillä ja alkuun ajattelin, että varmaan joku revähdys tai venädys on jossain kohtaa kroppaa. Nilkuttaminen ei kuitenkaan ottanut loppuakseen itsestään, jolloin päädyimme pyytämään koirahierojan paikalle. Tumppi nautti hieronnasta todella paljon, ja löytyihän herralta kankeutta niska-hartia seudulta. Epäilys nivelrikkoonkin syntyi, mutta sitähän ei oikein voi pelkällä käsituntumalla todeta. Kokenut hieroja pystyy kyllä tunnistamaan mikäli epäilykseen on aihetta. Hieronta helpotti selvästi Tumpin oloa, ja hetken aikaa herra kirmailikin menemää kuin nuori koira. Mutta eihän nilkuttaminen loppunut, jolloin päädyimme käymään eläinlääkärin luona.  

Eläinlääkäri tutki ja käänteli Tumppia. Teki erilaisia hermotukseen ja liikkuvuuteen liittyviä testejä. Katsottiin Tumpin liikkumista ja perusterveyden tilaa. Eläinlääkäri ei poissulkenut nivelrikon mahdollisuutta, olisi suorastaan epätodennäköistä jos tämän ikäisellä koiralla ei olisi nivelrikkoa missään. Selkää hän epäili, että siinä olisi jumeja. Saatiin tulehduskipulääkekuuri ja ehdotus koirafysioterapeutilla käynnistä. Lenkit tulee tehdä tasaisesti välttäen monen tunnin vapaana juoksentelua. Asumme kerrostalossa tällä hetkellä niin portaat täytyisi joko kantaa alaspäin mentäessä, taikka tukea muuten. Ruokakupin alle on hyvä laittaa koroke. Hyviä perusohjeita, joilla pääsemme varmasti eteenpäin.
Nyt voi todeta, että kyllä lääkekuuri on Tumpin oloa kohentanut. Liikkuminen on puhtaampaa ja nilkuttaminen on jäänyt pois. Olemme tähän tueksi ottaneet kokeiluun Nutrolinin Nivel Moniteho -valmisteen. Tuotteen on kehuttu auttavan nivelrikkoisen koirien liikkumista ja tuovan helpotusta niille, joilla on riski sairastua nivelrikkoon. Kannattaahan tätä nyt ainakin kokeilla, siinähän sen näkee onko tästä hyötyä. Voitte lukea tuotteesta lisää Mustin ja Mirrin sivuilta, pääsette sinne tästä.

Nyt nautimme tasasen rauhallisista syyspäivän lenkkeilyistä ja leppoisasta yhdessäolosta. Kotijumppaa täytyy alkaa säännöllisesti tekemään, kunhan saamme siihen fyssarilta ohjeet.Tärkeintä on, että Tumppi pysyy terveenä ja onnellisena. On se vaan niin rakas koira ettei rakkaampaa olekkaan. Tumpin hyvinvointi on meille kaikki kaikessa. 
  


Tassutellen
Tumppi ja Hanna

2 kommenttia:

 1. Mukava lukea, kuinka hyvin Tumppia hoidatte ja itse saan tietoa, miten helpottaa vanhenevan koiran elämää. Kyllä vain ovat rakkaita kavereita nämä koirakaverit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla että saat tietoa teksteistäni! :) kirjoitankin aina omien oivallusten ja kokemuksieni pohjalta. Paljon saa vinkkejä kun kyselee alan ammattilaisilta. Koiran hoidossa tärkeintä on tuntea ja kuulostella omaa koiraansa - se mikä toimii toisella ei välttämättä sovi omalle koiralleen. Maalaisjärkeä ja harkintakykyä kannattaa ehdottomasti käyttää :)

   Koirakaverit ovat kyllä todella rakkaita ♡

   Kiitos sinulle mukavasta kommentistasi! :)

   Poista

Kiitos mukavasta kommentistasi :)