tiistai 23. elokuuta 2016

Heinäkuun tunnelmointia

Haluan hetkeksi palata takaisin heinäkuuhun. Vaikkakin kalenteri ja ulkoilma näyttää uhkaavasti siltä että syyskuu on vaihtumassa ja syksy koittamassa. Aika on juossut niin hurjaa vauhtia etten ole yksinkertaisesti ehtinyt yhtään istahtamaan tietokoneeni äärelle. Työpöytäni näyttää uhkaavasti valtaantuneen pölykerroksen alle. Mutta eiköhän tässä pikkuhiljaa pääse arkirytmiin kiinni. Niin mikä rytmi. Vaihtelevat työajat eivät tässä juurikaan auta mutta ihminen on sopeutuvainen ja kaikkeenhan tottuu. Asenteesta kaikki lähtee.

Heinäkuun alussa vietettiin rakkaan puolisoni synttäreitä. Chillailtiin ja fiilisteltiin keski-aikamarkkinoilla ja nautittiin lämmöstä. Kävimme synttärit viettämässä risteilyllä, josta kerroinkin viime postauksessani (pääset sinne tästä). Kävimme myös merenrannalla, uimassa ja ottamassa aurinkoa. Fillarointi rannalle oli tehokasta ja kävi treenistä. Hyvä me!




Kävimme myös kävelemässä Kupittaan puistossa ja ihastelimme ankkoja ja kilipukkeja. Tumppia ankat vähän jännitti, ne yrittivät nokkia Tumppia aidan takaata. Kilipukit eivät välittäneet mitään vaikka Tumppi niitä hieman komensikin. Näimme tällä reissulla myös hienon Haloilmiön taivaalla. Luonnon uskomaton kauneus.





Yhden viikon verran olin enemmän töistä vapaalla ja sain ladattua akkuja kunnolla. Tärkeintä siinä jos viettää lomansa kotona niin olisi hyvä tehdä uusia juttuja. Mieli virkistyy kun tekee jotakin arjesta poikkeavaa. Käy eri ruokakaupassa taikka vaihtaa lenkkimaastoja. Jokainen tietää itse mikä on paras tapa rentoutua ja virkistyä.

Tässä kohtaa lähdin toteuttamaan suunnitelmaani Tumpin kanssa. Olin pitkään halunnut alkaa treenaamaan Tumpin kanssa jotakin uutta lajia. Lähikentällä on tullut tehtyä perustoko juttuja aina silloin tällöin. Minulle ehdotettiin Rally-tokoa. En ollut koskaan aikaisemmin harrastanut kyseistä lajia mutta ajattelin että mikäs siinä ainahan voi kokeilla. Aikoinaan harkkasin Tumpin kanssa tokoa sekä agilitya. Agility oli meidän ehdoton ykkösjuttu, mutta nyt hyvä löytää laji joka ei rasita niveliä liikaa. Onhan Tumpilla kuitenkin jo ikää. Rally-toko on siis tottelevaisuusharjoitusta jossa suoritetaan rata kylttien mukaan. Rata koostuu erilaisista seuraamisista, paikallaoloista taikka pujotteluista. Rata on tarkoitus suorittaa hyvällä mielellä, löysällä hihnalla. Koiraa ei missään vaiheessa saa pakottaa vaan kannustus ja palkitseminen ovat tärkeässä roolissa. Mitään pilkuntarkkaa puurtamista Rally ei kuitenkaan ole. Pääset paremmin tutustumaan Rallyyn Rally-Tokoyhdistyksen sivuilta, jonne pääset tästä.

Ajattelin Rallyn sopivan luonteelleni hyvin – pilkuntarkka puurtaminen ei lukeudu vahvuuksiini. Rallykokeilut sujuivat oikein kivasti, hyvässä yhteishengessä ja uusiin ihmisiin tutustuessa. Ensimmäiset treenit ja ensimmäinen rata oli kyllä aika kamalaa. Tumppi sähläsi uudella kentällä tutkiessaan kylttejä ja intoillessaan uusista koirista. Ensimmäisen sählinkiradan jälkeen toinen ja kolmas suoritus menivät huomattavasti paljon paremmin. Yhteinen sävel löytyi. Hienoa Tumppi! Tässä syksyllä kelien salliessa voisi vielä käydä harkkaamassa, mutta toivottavasti sitten ensikesänä päästään kunnolla vauhtiin. Tumppi tykkäsi tästä todella paljon ja rento yhteinen tekeminen oli mielekästä.


 

Loman puolessa välissä sain jonkun flunssan päälleni. Perusflunssaa johon kuului perusräkätauti ja kuumeilu. Huhhuh. Oli kyllä kamalaa. Äänikin lähti lopulta ja pientä kuumetta piteli. Aika perus että kun vähän ottaa lepoa niin heti on kipeenä. Minkäs näille mahtaa. Pikkuveljeni tuli meille pariksi yöksi ja kävimme mini-golfaa ja syömässä. Hauskaa oli! Vielä ehti käymään isä ja isoveljenikin, porukalla kävimme Naantalissa kävelemässä Tumpin kanssa. Seuraavana päivänä kävimme katsomassa Halisten patoa.





Oli oikein rattoisa heinäkuu. Elokuussa kävimme vielä kerran risteilyllä, tällä kertaa Helsingistä Tukholmaan. Kaverit pyysivät mukaan niin mikäpäs siinä. Reissu meni vaihtelevissa tunnelmissa, hauskaa oli mutta laivan keinuminen aiheutti hieman pahoinvointia. Ruotsissa oli oikein lämmin ja aurinkoinen päivä. Ihana irtiotto arjesta!




Kesä tuli vietettyä oikein mukavissa tunnelmissa. Kaikkea sitä mahtuukin ja ehtii tekemään. Molemmat kuukaudet, kesä- ja heinäkuu olivat tapahtumarikkaita. Kiitos kesästä kaikille mukana olleille! Kesäkuun tapahtumista pääset lukemaan täältä.





Mukavaa päivää!


Hanna ja Tumppi


P.S. Tumppi rakastaa mustikoita! Niiden kimpussa tämä herra viettikin tovin jos toisenkin. Kesälenkit meni rattoisasti mustikoita syödessä. Noh mikäs siinä, terveellisiähän ne ovat :)





 


2 kommenttia:

  1. Heippa! Onpa nättejä kuvia vesiltä! Ja ihana hauva tietysti <3

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos paljon Anni mukavasta kommentistasi :) Tumppi on kyllä niin mainio karvakaveri <3

    VastaaPoista

Kiitos mukavasta kommentistasi :)