keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Ajatuksia tästä kaikesta
Hetki sitten oli vielä lunta, kunnes maailma muuttui..Kyllä nyt on kertakaikkisesti mennyt kaikki aivan sekaisin ja uusiksi. Koko maailmassa. Enpä olisi osannut ikinä ajatella, että näin voi päästä käymään. Tässä tämän kaiken näkee, miten haurasta kaikki lopulta on. Kun mikään ei olekkaan enää itsestään selvää. Kaikki voidaan yllättäen ja aivan varoittamatta viedä.

Tuntuu niin käsittämättömältä miten tämä järisyttää koko maailmaa ja koko Suomea. Ei olla enää se turvallinen lintukoto. Enkä nyt ole täysin siinä illuusiossa enää elänytkään, sen verran lähelle kolahti silloin Turussa kesällä 2017.. Miten lähellä oli, etten juuri kyseisenä päivänä lähtenytkään Turun torille kahville vaan lähdinkin muualla käymään silloin. Kaikki on lopulta niin pienestä kiinni, yhdestä hetkestä ja yhdestä valinnasta. Mutta tämä näkymätön uhka on jotain sanoinkuvaamattoman kauheeta.

Se tunne siitä ajatuksesta edes mennä tällä hetkellä sinne omaan lähikauppaan, on pysäyttävää. Kyllä sitä miettii, että onko oikeasti tarve nyt mennä vai pärjäänkö näillä mitä on. Onko pakottavaa syytä. Autan kyllä, jos joku tarvitsee kauppaostoksiin apua. 
Kukat kukkii, kaikesta huolimattaItse olen saanut viettää kotona nyt roppakaupalla aikaa, ennen tätä kaikkeakin. Tuntui, että mikäs tässä, kotona on hyvä olla siinä omassa kuplassa. Se kaoottinen tunnelma kaupassa oli pysäyttävää. Se pelko, ahdistus, epävarmuus. Kun yht'äkkiä kaikki ihmiset ympärillä olisivatkin vihollisia. Se tuttu ja turvallinen oli muuttunut.

Kuinka niin monet toivoivat sitä vähemmän kiireistä elämää. Sitä, että kumpa olisi enemmän aikaa vaan olla. Tai en enää tiedä, kaivattiinko sitä oikeasti. Vai kaipasiko sitä meidän mieli ja keho. Sitä, että kumpa osaisimme ajoissa vetää oman elämämme käsijarrua ja pysähtyisimme oikeasti olemaan enemmän läsnä. Kun koko maailma vetää jarrua, niin väistämättäkin kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Tunsin itse, että juuri kun olin saanut elämääni kaiken ja pala palalta uusia juttuja alkoi löytymään niin ei, kaikki on tauolla. Mutta silti koen, että omassa elämässäni asiat meni niin kuin kuuluikin. 

Tässä muutama esimerkki:
 
  • Muutin juuri lähemmäs sukulaisia, jotta voisin olla enemmän avuksi. Nyt apuani tarvitaan ja olen henkisesti myös lähempänä. 
     
  • Sain laajan verkoston blogiyhteisön kautta, jota tunnen nyt tarvitsevani ja saan vertaistukea. Tuntui hyvältä tuntea, etten ole yksin vaikka olemmekin erillään. Meidän oli myös tarkoitus toteuttaa blogitapaaminen, mutta syystäkin sitä siirrettiin tulevaisuuteen. Turvallisuus ja terveys menee kaiken edelle.

  • Löysin pitkästä aikaa kipinän liikuntaan ja yhdessä tekemiseen, mutta sekin meni syystä tauolle. Ainahan voi kotijumppailla..
     
  • Kaiken keskellä minulla on alkamassa uusi työ ja jännityksellä odotan, mitä kaikkea se tuokaan mukanaan. 

     

Kerran pääsin kokeilemaan sählyäOlen kokenut, että tämä kolautti ja kovaa, mutta vaikutti aika vähän omaan arkeeni. Olin muutenkin ollut nyt enemmän kotona, käynyt lenkillä lähimetsässä ja juonut päiväkahvit. Voin sanoa, että elämäni tuntui toisinaan tylsältä. Olen kuitenkin luonut arkeeni ne omat rutiinit, jotka tuovat turvaa. Olisin vaan kovasti halunnut käydä vaikka edes kaverin kanssa kahvilla, mutta nyt ei voi. Tuleva työ tulee vaikuttamaan omaan arkeeni, en vaan tiedä vielä miten kaikki tulee menemään. Tässä on niin lyhyessä ajassa tapahtunut isoja muutoksia ja rajoituksia, että kaikki on itselle yhtä suurta kysymysmerkkiä.
Päiväkahvi ja samalla pientä puutarhasuunnitteluaToivon kipinä on, että saisimme tämän kaiken yhdessä nyt kuriin ja elämän jälleen tasapainoon. Silti haluan uskoa, että voimme myös oppia tästä jotakin. Kaiken kauheuden keskellä meillä on tilaa nyt pysähtyä. Tilaa pohtia omia arvojaan ja miettiä, mitkä asiat elämässä ovat oikeasti tärkeitä. Millä asioilla on oikeasti merkitystä.

Silti toivon, että kaiken jälkeen voisimme palata siihen tuttuun ja turvalliseen, tavalliseen arkeen. Tavallinen arki kuulostaa nyt niin kauniilta. Mutta mikä se tavallisuus on tämän jälkeen, se tulee olemaan myös iso kysymysmerkki.

Kun voiko asiat vaan hyppää taas siihen samaan rattaaseen ja oravanpyörään. Otetaanko tästä oppia ja kehitytään ihmisinä, vai mitä tulee tapahtumaan. Pääsisimmekö lähemmäs luontoa ja alkaisimme kunnioittamaan enemmän luonnon hyvinvointia, kaikessa siinä mitä teemme. 
Lähimetsä on meille tärkeäHaluan toivottaa teille kaikille paljon voimia ja tsemppiä. Jokainen kokee tämän tilanteen omalla tavallaan ja omalta osaltaan. Tämä kaikki muuttaa arkeamme eri tavalla. Mutta silti kaikkien arki joutui muutokseen.

Toivotan tsemppiä kaikille perheellisille arjen tasapainon löytämiseen. Etätyöläisille ja -koululaisille paljon voimia ja tsemppiä uuden edessä. 

Paljon voimia myös hoitoalan työntekijöille, olette korvaamattoman tärkeitä, nyt ja aina. 

Kaikille meille voimia, kun yhdessä tätä nyt elämme.

Yhdessä olemme tämän kohdanneet. Tämä tuo meille sitä kaivattua me -henkeä. Samaan aikaa olemme enemmän läsnä toisillemme, etäällä mutta silti niin lähellä.  
Aurinko paistaa vieläPakko silti myöntää, että kyllä tämä kolauttaa ja kovaa. Jokaista yksilönä, ihmisenä, yhteisönä. Niin yrittäjiä, palveluntuottajia, matkaajia, eri alojen työntekijöitä, koululaisia, opiskelijoita, senioreita, perheitä.. Aivan kaikkia. Tämä laittaa meidät aivan uuteen tilanteeseen, jossa on pakko miettiä vaihtoehtoja. Nyt nouseekin esiin se vaihtoehtoinen tapa toimia sekä somen että Internetin mahdollisuuksien hyödyntäminen. Itse olen ainakin helpottunut siitä, että on olemassa nyt se some, jolla pitää yhteyttä. Että tässä koko maailmassa on yhteinen yhteydenpitotapa. Tämä kun koskettaa meitä kaikkia, aivan koko maailmaa.

Onneksi meillä on kuitenkin hyvät olosuhteet täällä Suomessa. Kun ruokaa riittää ja vesi sekä sähkö toimii niin olosuhteet on kaikesta huolimatta suhteellisen hyvät. Arvostus nousee näiden perusasioiden äärelle. Toivon myös, että perheet lähentyvät ja viettävät yhteistä aikaa lämmöllä.
Hymyily antaa voimaa <3
Toivotan suuresti kaikille tsemppiä ja voimia! 

Pysykäähän terveinä ja turvassa <3 

Yhdessä me tästä selvitään! <3

Terkuin


Hanna ja Tumppi

Seuraa meitä!

Instagram
@hannahtuulia

Facebook
Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa

Bloglovin'
Aktiivista elämää sohvaperunan kanssa


Päijät-Blogit

Instagram
@paijatblogit

Facebook
Päijät-Blogit
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavasta kommentistasi :)