sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Tumpin 11 v. Synttärit!

Vietimme rakkaan Tumppi koirani 11v. Synttäreitä 30.4.2017. On tämä vaan niin rakas ja tärkeä koira meille. Vuosia on kertynyt jo paljon mittariin. Toivottavasti saamme nauttia vielä terveistä yhteisistä vuosista. 


On se hieno koira!

Vuosi sitten Tumpin 10v. synttäreitä juhlimme Ruissalossa. Siihen postaukseen pääset palaamaan tästä. Näyttääpä ihanan lämpimältä kun katsoo kuvia. Lämmin silloin olikin. Saimme nauttia merenrannalla, kevätauringon lämmöstä.

Tämä synttäripäivä oli erilainen. Juhlimme sitä asteittain koko viikonlopun ajan. Kutsuimme perjantaina ystävämme käymään ja grillailimme takapihalla. Tumppi tuoksutteli ihanien grilliherkkujen tuoksuja. Tarjosimme herrallekkin hieman herkkuja. Oli kerrassaan ihanaa nauttia keväisestä, aurinkoisesta illasta omalla pihalla. Otimme myös hieman kuohujuomaa vapun kunniaksi. Ja lähdimme katsomaan yöelämää Turun keskustaan. Kiva välillä rentoutua kunnolla. Jaksaa taas paremmin arkea ja uusia haasteita. Ystävät ovat yksi tärkeimpiä asioita elämässä ja ystävyyttä täytyy vaalia ja järjestää yhteistä aikaa.

Lauantaina kävimme Petolan pelikasinolla. Tämä on muodostunut meille tavaksi käydä kerran kuukaudessa järjestettävissä aktivointipäivissä. Tumppi on tykästynyt tähän ja huomaa kuinka paljon se on rauhoittunut ensikäyntiemme jälkeen. Alkanut löytymään se rauhallisuus, mutta edelleenkin kaikki aktivointipelit täytyy heittää tai kääntää ympäri. Se siitä sitten. Täytyisi olla sellainen lattiaan pultattu kohta johon saa aktivointipelin kiinni niin tämäkin koira osaisi niihin paremmin keskittyä. Tyyli on vapaa. Tumppi heittelee ja kääntelee kaikki pelit ympäri niin näyttääkin aitaus siltä kuin pyöremyrsky olisi käynyt siellä hyörimässä. 



Kohta se lentää

Heittely alkoi

 

Sunnuntaina vietimme virallista synttäripäivää. Aamulla päätimme lähteä Kupittaanpuistoon lenkkeilemään. Päästyämme ovesta ulos niin taivaalta tulikin räntää. Mietimme hetken että mitähän tehdään. Kierrettyämme lenkkiä alkoi sää kirkastumaan ja taivaalla näkyi kauniin sinistä, joten päätimme napata seuraavan bussin ja hurautimme Kupittaalle. Tumppi ihmetteli lintutarhalla puisia eläimiä, hyökki aitaa kohti ja yritti saada niitä liikkeelle. Voi toista! Eivät puiset eläimet reagoineet eivätkä liikkuneet mihinkään, se oli ihan tylsä juttu.

Lenkkeilimme pitkin Kupittaanpuistoa ja sää oli äärimmäisen epävakaa. Hetken paistoi aurinko oikein kauniisti mutta sitten pilvet lipuivat eteen. Päätimme käydä pyörähtämässä koirapuistolla. Isojen koirien puolella oli yksi isohko koira ja päädyimme pienten koirien puolelle. Tumppi nuuskutteli toista koiraa kiinnostuneesti aidan raosta. Mutta päätyi touhuumaan omiaan aitauksessa. Heittäytymistä hiekalle, kahlaamista vesilammikossa, ihmettelyä hämmästelyä. Vieressä oli Tivoli Sariola, johon lipui lapsiperheitä sopivin väliajoin. Lapsethan Tumppia kiinnosti hirmusti, on se vaan niin ihmisrakas koira. 







 
Sää muuttui jälleen ja alkoi heittämään vettä niskaan. Kiiruhdimme bussiin ja saimme sitä hetken aikaa odotellakkin. Tumppi olisi halunnut tilata Hesburgerista ruokaa mutta omat herkut odottivat kotona.

Kotiin päästyämme otimme pienet päikkärit jonka jälkeen valmistimme Tumpille oikein kunnon herkkukakun. Pohjalle heitimme Tumpin omaa ohrapuuro-liha-kasvis ruokaa ja nappuloita. Sekä hieman makkaraa ja kurkkua. Päälle laitoimme herkkutikkuja pystyyn
11 kappaletta, synttärikynttilöiksi. Ripottelimme vielä hieman makkaraa ja juustoa. Hieno ellen sanoisi! Ja kyllä se Tumpille maistuikin.


"Saisinko sen jo?? Odotan niin nätisti!"




Olimme hankkineet Tumpille synttärilahjaksi uuden aktivointilelun. Tämä on amerikkalaisen jalkapallon muotoinen, vahvaa kumia oleva ja nystyröitä omaava pallo. Siihen on helppo laittaa pieniä koiranherkkuja kiinni ja koira saa sen kanssa tehdä töitä että saa ne irti. Tumppi kokeili eri tekniikoita; pyörittelyä, puremista, repimistä, herkkujen napsimista ja tietenkin heittelyä. 



Tassutekniikka!
 

Tämän kertaiset synttärit tuli vietettyä oikein mukavissa merkeissä. Virallisena vappupäivänä päätimme lähteä käymään jokirannassa. Aurinko lämmitti, ihmisiä oli paljon liikenteessä ja fiilis oli hyvä. Kyllä auringosta saakin sitten niin paljon energiaa. Hyvillä mielillä uuteen viikkoon ja kohti kesää.



Näihin tunnelmiin!
 




Terkuin


Hanna ja Tumppi




P.S. Perustin facebookiin blogille oman sivun! Saa käydä tykkäämässä ja seuraamassa. Löytyy nimellä "aktiivista elämää sohvaperunan kanssa"


 

2 kommenttia:

  1. Voi Tumppi! <3 Paljon onnea 11v, hieno ikä! :)
    Tosi kivoissa merkeissä juhlitte herran synttäreitä, paljon ihanaa koiramaista tekemistä. ^_^

    VastaaPoista
  2. Paljon kiitoksia Tiina! :)

    Oli kyllä kivat juhlat. Mukava lähteä vähän eri maisemiin lenkille ja käydä koirapuistossa. Tumppi tykkää kun ei tartte aina kävellä näitä samoja lenkkireittejä :D yhteinen aika koko perheen kesken on arvokasta :)

    VastaaPoista

Kiitos mukavasta kommentistasi :)